Gerd Müller, davanter històric d'Alemanya

Dol en el món del futbol: Mor el mític davanter alemany Gerd 'Torpedo' Müller

Va ser un històric golejador en els 70 amb la seva selecció i amb el Bayern

Aquest diumenge el món del futbol ha dit adeu a una de les seves figures més llegendàries, especialment per al futbol alemany. Ha mort als 75 anys Gerd Müller, més conegut com a 'Torpedo' Müller, mític davanter de la selecció alemanya i del Bayern de Munic. Es diu així adeu a un dels majors golejadors de la història.

Ha estat el mateix club en el qual va militar quinze anys, entre 1964 i 1979, el que ha donat a conèixer la trista notícia. «Avui és un dia negre i trist per al FC Bayern i tota la seva afició. Gerd Müller va ser el millor davanter que mai hagi existit, i una bona persona, una personalitat en el futbol mundial. Estem units en un profund dolor amb la seva dona Uschi i la seva família. Si no fos per Gerd Müller, el FC Bayern no seria el club que tots estimem avui. El seu nom i el seu record viuran per sempre», explicava el seu president Herbert Hainer.

Gerd Müller va néixer a la localitat bavaresa de Nördlingen el 3 de novembre de 1945. Sent ben jove va debutar amb el qual va marcar la seva carrera i aviat es va convertir en tota una estrella de la selecció alemanya. Aquest migdia s'apaga la seva estrella després d'haver estat anys patint una dura malaltia com és l'alzheimer.

La seva família ja va alertar fa uns mesos que li quedaven pocs mesos de vida

Es coneixia que l'històric davanter alemany feia anys que estava lluitant contra aquesta malaltia. I la realitat és que 'El Bombarder de la nació', com també era conegut, feia un temps que no es deixava veure en públic. És més, fa pocs mesos, la seva pròpia dona ja deixava clar que l'alzheimer estava molt avançat i que la seva llum s'estava apagant.

Ho va fer en una entrevista que va concedir al diari alemany 'Bild'. A més ho feia en una data molt assenyalada. Donava més detalls sobre el seu estat de salut el passat 3 de novembre, just el moment en què complia els seus 75 anys.

Uschi Müller parlava amb cruesa sobre la vida diària del seu marit. «Sempre va ser un lluitador, sempre valent, durant tota la seva vida. I ho és ara. Gerd està dormint cap al seu final. És tranquil i pacífic, i no crec que hagi de patir. Espero que no pugui pensar en el seu destí, és una malaltia que priva una persona de la seva última dignitat».

Cinc anys abans havien fet públic que patia aquesta malaltia. Des de llavors, confirmaven que vivia en una residència d'avis on rebia l'afecte diari de la seva esposa. «El visito cada dia i li parlo amb paraules clares i lentes», afegia aquesta.

Molts gols i moltes copes amb el seu club i la seva selecció en un mite dels anys 70

Parlar de 'Torpedo' Müller és parlar d'un dels millors jugadors, però sobretot dels millors golejadors de la història de futbol. Així ho acrediten els seus 735 gols oficials, entre el seu club i la selecció, segons la Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. I és que si per alguna cosa va ser conegut, va ser per la seva capacitat rematadora que el va portar a collir títols i dominar la dècada dels 70.

Les seves xifres són només gairebé comparables a les de Messi o Cristiano Ronaldo. És un dels màxims golejadors de la lliga alemanya amb els seus 365 gols en 427 partits. Va ser el màxim golejador de 4 Copes d'Europa de clubs, del Mundial de 1970 i de l'Euro 1972.

Però els seus gols també van dur al triomf als seus equips. Amb el Bayern, va aixecar el màxim trofeu europeu tres vegades seguides (1974,1975,1976) a més de guanyar 4 Bundesliga. Ell va ser el principal responsable dels títols d'Alemanya en el mundial de 1974 i l'Eurocopa de 1972.