Imatge d'arxiu del guitarrista Joan Vinyals durant una actuació

Dol a la música catalana: mor el guitarrista Joan Vinyals a causa de la Covid-19

La seva guitarra va acompanyar Pau Riba, Juan Perro, Quico Pi de la Serra, Gerard Quintana o Gato Pérez

El món de la música catalana està de dol aquest dimarts, després de la mort del guitarrista barceloní Joan Vinyals. El músic barceloní, de 63 anys, ha estat víctima del coronavirus, segons ha informat la seva família a través de les xarxes socials. Vinyals va ser un dels guitarristes més actius de la seva generació, formant part de grups com Guitarras Mestizas, Box Office o Fuego!.

En la seva llarga trajectòria professionals, la seva guitarra també va acompanyar artistes com The Driffters, Louisiana Red, Johnny Mars, Los Rebeldes, Companyia Elèctrica Dharma, Pau Riba, Gato Pérez, Laura Simó, Carme Canela, Alex Warner, Víctor Bocanegra, Roque Narvaja o Gerard Quintana, entre d'altres.

Actualment, era el líder del seu propi grup, Joan Vinyals Band, i era el guitarrista de Santiago Auserón, també conegut com a Juan Perro. Joan Vinyals també va ser el fundador de l'Acadèmia Catalana de la Música (ATACAM) i va presidir l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).

Mostres de condol del món de la música

La notícia de la mort de Joan Vinyals ha omplert les xarxes socials de mostres de condol des del món de la música. Gerard Quintana, un dels artistes amb qui el guitarrista havia col·laborat durant la seva trajectòria, ha lamentat el seu traspàs, assegurant que «et trobarem molt a faltar». També ho ha fet la Companyia Elèctrica Dharma, que ha assenyalat que havia estat «un gran company de viatge».

També s'ha sumat a les mostres de condol Cesk Freixes, que en un missatge a la xarxa social Twitter ha definit Joan Vinyals com «un músic increïble», alhora que ha lamentat la mort, amb un clar «quina tristesa».

També han volgut acomiadar-se del guitarrista altres personalitats del món de la música com Santiago Auserón, a través d'una publicació a les xarxes socials de la seva oficina de producció, Cris Juanico, Juan Cruz o Ray Colom.