Mor Jaime de Pablo-Romero, un important ganader del món taurí

Era el propietari d'una de les ramaderies amb major renom de la història de la tauromàquia, Partido de Resina

Jaime de Pablo-Romero en una fotografia
Jaime de Pablo-Romero ha mort als 80 anys | Cedida

El ramader sevillà Jaime de Pablo Romero y de la Cámara ha mort aquest matí de dimarts,1  de setembre, a Sevilla, als 80 anys, víctima d'una llarga malaltia, segons han indicat a EFE fonts familiars. Propietari d'una de les ramaderies amb major renom de la història de la Tauromàquia, Partido de Resina, el seu cognom venia lligat a la ramaderia de toro brau des del 1885, quan va adquirir la vacada de Carlos Conradi, de procedència Jijón i Cabrera. 

A partir del 1944 es va anunciar a nom de José Luis i Hereus de Felipe de Pablo-Romero però l'any 1956 es va formar una societat familiar de la qual es va nomenar gerent a José Luis de Pablo-Romero, passant a anunciar-se Fills de Pablo Romero. El 1975 el va succeir el seu fill Felipe, i en morir, l'any 1979, va passar la gerència al seu germà José Luis.

El món taurí que tant l'apreciava s'ha fet ressò de la defunció del qual ha estat l'últim criador d'aquesta llegendària dinastia de ramaders.

La crisi de la ramaderia

La ramaderia va començar a travessar un declivi a partir dels anys 70, del qual mai es va aconseguir recuperar. Des de 1986 va passar a pertànyer en exclusiva a Jaime de Pablo-Romero i Cambra que no va poder detenir el declivi de la ramaderia malgrat els intents de conservar la direcció d'aquesta, arribant a promoure una fallida fundació que no va obtenir l'èxit esperat. Al seu torn,  la seva presència en les fires i els 'ruedos' de major ressonància va reduir notablement en les últimes dècades.


Comentaris

envia el comentari