Dol al món de la pastisseria per la mort de Josep Pujol, creador de Pantera Rosa

El químic de professió ha mort als 87 anys d'edat

Pujol
Dol al món de la pastisseria per la mort de Josep Pujol, creador de Pantera Rosa | Radio Castellar

La societat d'avui en dia, sovint, es pensa que tot el que tenim ha caigut del cel. I, evidentment, no és així. Darrere de cada comoditat moderna hi ha l'enginy d'una persona que va decidir apostar per la seva idea, la va tirar endavant i va triomfar malgrat el pas del temps. Aquest és el cas d'en Josep Pujol, el català creador del famós pastisset de la Pantera Rosa que ha mort als 87 anys aquesta setmana.

 

Un dels inventors catalans més reconeguts de tots els temps

Natural de Sant Vicenç de Castellet i veí de Castellar del Vallès (Barcelona), Pujol passarà ja ha passat a la història com un dels inventors catalans més reconeguts de tots els temps. Químic de professió, Pujol va dissenyar un pastisset que es va fer famós als anys 70 i que, des de llavors, no ha deixat d'endolcir els paladars, especialment, dels més petits de casa.

Ell mateix va explicar fa uns anys en una entrevista a 'Rac1' que la primera Pantera Rosa va néixer per casualitat i que, fins i tot, el resultat va ser una mica «fastigós». Gràcies a la seva capacitat innata de millorar i de superar-se, finalment va aconseguir crear aquest famós dolç cobert de color rosa amb uns punts amagats blancs al seu interior.

 

Bimbo va comercialitzar la seva idea

Bimbo es va encarregar de comercialitzar-lo i convertir-lo en un dolç que ha traspassat els anys i les diferents generacions. Ara, Pujol ja es reconeix com un dels inventors catalans amb més renom per una trajectòria que, siguis amant o no de la Pantera Rosa, es recordarà per sempre. 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari