YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor un jove de 19 anys per una sèpsia després de trucar 25 vegades al metge

Li van diagnosticar per error una amigdalitis i el van enviar a casa

Toby va perdre la vida després d'intentar contactar amb el centre de salut sense èxit
Toby va perdre la vida després d'intentar contactar amb el centre de salut sense èxit | Xarxes Socials

L'actual pandèmia està provocant problemes de funcionament en els sistemes sanitaris de molts països, només s'han de veure les dificultats que molts malalts estan tenint per poder sol·licitar una visita amb el seu metge al nostre país. Però aquest no és un fet que només passi a Espanya, sinó un bon exemple és el tràgic cas d'un jove del Regne Unit que va tenir lloc fa uns mesos, concretament del juliol, però que s'ha destapat en els últims dies.

Toby Hudson, de 19 anys, va perdre la vida a causa d'una sèpsia, una greu malaltia produïda per una reacció del cos davant una infecció. Es podria tractar d'una greu fatalitat perquè el seu cos no va saber resistir a la malaltia, però la veritat és que realment es podria haver evitat. El jove universitari va trucar fins a 25 vegades al seu centre de salut perquè li donessin cita amb el metge.

Segons recull el diari 'Mirror', els múltiples intents de Toby per poder parlar amb el centre de salut no van servir de res per culpa d'un problema amb la línia telefònica. Però gairebé un dia després i amb 25 trucades, sí que el van atendre, però la resposta que va rebre el jove no era la que esperava. Li van dir que el seu metge de capçalera no el podia atendre fins 48 hores després.

La cadena d'error que va posar fi a la vida de Toby

Les autoritats sanitàries van assegurar que no el podien atendre fins dos dies després per un problema burocràtic. I és que com dèiem, Toby s'havia traslladat a la ciutat de Southampton per anar a la universitat. Per aquest motiu, s'havia registrat en un centre de salut d'aquesta. El problema és que el jove feia un temps que havia tornat a la casa dels seus pares, a la ciutat de Weymouth, després d'haver estat dos mesos amb forts atacs de tos, les amígdales «inflades» i mal de gola.

Com que no estava registrat en un centre mèdic de Wymouth, li van comunicar que hauria d'esperar dos dies per tornar a tenir assistència mèdica en aquest centre, fins i tot encara que sigui d'emergència i sense cita prèvia. El jove va decidir esperar els dos dies i va acabar anant al Wyke Regis & Lanehouse Medical Practice a Weymouth. 

Una vegada allà, va ser atès per una infermera en pràctiques, en considerar que el seu cas no era greu. Aquesta li va diagnosticar una amigdalitis, li va receptar penicil·lina i el va enviar a casa, dient que només tornés al centre sinó notava millora en els següents dos dies.

Però la realitat és que la salut del jove va patir un deteriorament molt ràpid. Va tornar a casa i els seus pares van observar preocupats com anaven perdent el seu fill a poc a poc. El 4 de juliol va perdre el coneixement. El seu propi pare va veure queia a terra i el veia pàl·lid, amb els ulls en blanc i amb espuma a la boca. A més, van tenir la mala sort que l'ambulància es va equivocar de camí tornant al centre hospitalari, retardant l'atenció mèdica al jove britànic. Finalment, Toby acabaria perdent la vida després de patir un infart.

Després de la mort, la realitat és que el centre mèdic ha explicat que res feia pensar que hagués pogut patir un episodi de sèpsia. Asseguren que tenia una temperatura normal de 36,1 graus, una freqüència cardíaca de 102 i va qualificar el seu dolor en un vuit sobre deu. «No va mostrar cap senyal de sèpsia i els seus símptomes coincidien amb els d'una amigdalitis», afirmaven des del centre sanitari.


Comentaris

envia el comentari