Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els dos milions d'habitants de la ciutat d'Auckland s'hauran de confinar

Nova Zelanda confina la seva ciutat més gran durant una setmana per un cas de Covid-19

La gestió de la pandèmia del govern està considerada la millor de món
Els dos milions d'habitants de la ciutat d'Auckland s'hauran de confinar
Els dos milions d'habitants de la ciutat d'Auckland s'hauran de confinar | XINHUA NEWS

Al llarg de la pandèmia, els diferents governs de tot el món han pres diferents estratègies per combatre el virus i frenar els contagis. La majoria van decidir optar per un confinament estricte durant la primera onada, seguint el model aplicar a la Xina. Aquesta mesura va tenir el seu efecte en gairebé tots els països del planeta que en menor o major temps van veure reduït l'impacte del virus.

Però la realitat és que a partir de la reobertura, es van prendre models molt diferents en zones com Europa o Amèrica que han viscut una situació molt pitjor que, per exemple, bona part d'Àsia o Oceania a partir dels mesos d'agost o setembre. I és que països com Nova Zelanda han demostrat que es pot contenir el virus i tornar a una certa normalitat si es prenen mesures adequades a temps i es fa un bon seguiment i rastreig dels contagis.

És per això que no és d'estranyar el contundent anunci que feia el govern neozelandès aquest dissabte, després de detectar un únic cas de coronavirus després d'estar diverses setmanes lliures del virus. A partir d'aquest diumenge, la seva ciutat més poblada, Auckland, amb uns 2.000.000 d'habitants, passarà a estar totalment confinada, com marca el Nivell 3 de restriccions.

La resta del país passarà a estar en restriccions de Nivell 2, segons ha confirmat la mateixa primera ministra, Jacinta Ardern. Així, en les pròximes hores, queden prohibides les reunions públiques, es demana treballar des de casa i es declara obligatori l'ús de la mascareta, mesura que no s'aplica habitualment després de la bona situació del país oceànic.

Va estar diversos dies sense complir aïllament

El cas ha estat detectat aquest mateix dissabte després de confirmar el positiu d'un home que s'havia sotmès el divendres a la tarda a una prova de coronavirus. Les autoritats sanitàries del país consideren aquest contagi un cas comunitari de coronavirus d'origen desconegut perquè no han pogut determinar on es va infectar l'afectat.

Però la realitat és que l'actitud d'aquest ciutadà ha causat molta indignació entre el govern de Nova Zelanda. I és que tot i notar els primers símptomes el passat dimarts, va decidir seguir fent vida normal i no es va posar en aïllament. És més, després de sotmetre's a la prova del coronavirus, aquest mateix divendres va anar al gimnàs i a diversos llocs públics de gran afluència. Ardern afirmava que és una «causa de preocupació» veure que no va complir unes mínimes mesures de seguretat. El director general de Salut, Ashley Bloomfield, confirma que s'està fent proves als familiars més propers.

Nova Zelanda, considerat el país que millor ha gestionat la pandèmia

Des que va començar, la pandèmia, el govern de Nova Zelanda ha estat considerat internacionalment com un dels que millor ha sabut lluitar contra el virus. Al llarg d'aquests mesos, mai li ha tremolat el pols per prendre mesures dràstiques com l'actual tancament d'Auckland. El passat dimecres, per exemple, els habitants d'aquesta ciutat van posar fi a un nou confinament de tres dies. Això es va produir després que tres membres d'una mateixa família van donar positius i es va confirmar que estaven contagiats de la variant britànica.

El país oceànic fa mesos que ha recuperat certa normalitat, tot i que limita al màxim les entrades des de l'estranger. Durant molts períodes ha acumulat setmanes lliures de Covid, fins a superar en alguns trams més de 100 dies. En tota la pandèmia, Nova Zelanda ha registrat 2.372 contagis i ha patit 26 morts entre els seus 4,8 milions d'habitants.