Nova manifestació a Barcelona per reclamar la llibertat de Pablo Hasel

Milers de persones es tornen a manifestar a Barcelona per reclamar la llibertat de Pablo Hasel

Nova jornada de protestes a Catalunya arran de l'empresonament del cantant de rap lleidatà

ACTUALITZACIÓ (21.50 hores): En les diferents manifestacions que s'han celebrat a Catalunya, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un total de cinc ferits, tots ells de caràcter lleu. Quatre de les assistències s'han fet a la ciutat de Barcelona, amb un trasllat menys greu i 3 de lleus, a qui s'ha donat alta voluntària. La darrera assistència s'ha fet a Lleida, on s'ha traslladat a la persona en qüestió a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. A la resta de ciutats on s'estaven celebrant manifestacions similars – Girona, Tarragona o Vic – no s'ha requerit la intervenció del SEM.

ACTUALITZACIÓ (21.35 hores): Els Mossos d'Esquadra han informat que s'han detingut 10 persones pels aldarulls durant la manifestació de Barcelona. Segons el cos policial, «almenys un dels detinguts estaria relacionat amb la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona».

ACTUALITZACIÓ (21.18 hores): Més enllà de Barcelona, diverses poblacions catalanes també han estat l'escenari de més mobilitzacions i protestes contra l'empresonament de Pablo Hasel. Unes 300 persones s'han manifestat a Lleida per reclamar l'alliberament del raper i, també, per «pels drets i les llibertats democràtiques». 150 persones segons la Policia Local han fet el mateix a Girona, exigint, a més, la dissolució del cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Finalment, un centenar de manifestants han reivindicat pels carrers de Tarragona l'alliberament de Hasel i també de Cristian Mestre, un reusenc que es troba en presó preventiva per haver participat en les mobilitzacions de Granada.

ACTUALITZACIÓ (21.05 hores): Tal com han informat els Mossos d'Esquadra, ja s'han realitzat les primeres detencions a la manifestació de Barcelona. Concretament s'han detingut dues persones, a qui se les acusa de «desordres públics i atemptat als agents». A més, el cos policial català també ha informat que «continuen les barricades a la zona del centre de la ciutat».

ACTUALITZACIÓ (20.45 hores):  Els disturbis continuen sent els protagonistes al centre de Barcelona. Després que els manifestants hagin cremat una furgoneta de la Guàrdia Urbana, també s'han registrat altres incidents, com destrosses en diverses entitats bancàries i establiments comercials, com un Zara situat al carrer Bergara. Al mateix temps, els Mossos d'Esquadra han començat a carregar contra els manifestants en diversos carrers del centre de la ciutat i ja s'han practicat les primeres detencions. 

ACTUALITZACIÓ (20.04 hores): Amb el pas dels minuts, la manifestació a Barcelona ha anat pujant de to i, finalment, s'han registrat els primers incidents a la capital catalana. Els principals desperfectes s'han generat a la Rambla, on diversos manifestants han bolcat contenidors, han fet destrosses a les oficines de diverses entitats bancàries i han llançat diversos objectes contra la línia policial i una comissaria de la Guàrdia Urbana. Al mateix temps, també s'ha registrat la crema d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana

TEXT ORIGINAL (19.01 hores): Nova jornada de mobilitzacions a Barcelona. Des de les 18.00 hores, milers de persones han omplert als carrers del centre de la capital catalana per reclamar, una vegada més, la llibertat del cantant de rap lleidatà Pablo Hasel. La marxa ha començat a la plaça Universitat, on han confluït diverses columnes procedents de diferents punts de la ciutat. Per ara, en la manifestació es respira un ambient tranquil amb les proclames habituals per exigir l'alliberament del raper empresonat. 

A banda de protestar contra l'empresonament de Hasel, a les mobilitzacions arreu del país s'hi han sumat altres reivindicacions, com l'absolució de tots els detinguts en les manifestacions dels darrers dies o la dissolució de la Brigada d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Altres reivindicacions dels manifestants són la derogació de la 'llei mordassa', la reforma laboral, la regulació del preu dels lloguers o contra els desnonaments. 

La manifestació d'avui, com en les dels darrers dies, compta amb un fort dispositiu de seguretat per part dels Mossos d'Esquadra, amb la presència de diverses unitats antiavalots, agents de paisà i un helicòpter. De fet, alguns agents han fet alguns registres als accessos de la plaça Universitat. 

La de Barcelona no és l'única mobilització prevista per aquest dissabte a la tarda a Catalunya en un sentit similar. A Lleida, la Plataforma Llibertat Pablo Hasel ha convocat una mobilització per a les set de la tarda amb inici a la plaça Ricard Vinyes. També estan convocades mobilitzacions a municipis com Tarragona, Girona, Vic i Sabadell.

Diverses columnes recorren la capital catalana

La manifestació d'avui ha arrencat a dos quarts de set de la tarda, quan les diferents columnes procedents d'altres zones de Barcelona han confluït a la cèntrica plaça de la capital catalana. Les columnes, que eren cinc en total, han sortit des de la plaça de Sants, la plaça Lesseps i la Gran Via amb Marina. La marxa compta amb diverses pancartes reinvindicatives, sent el lema «Fins que caiguin! Res a perdre, tot per guanyar» el principal de la manifestació.