Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en flames

Cremen una furgoneta de la Guàrdia Urbana durant la manifestació a BCN

Milers de persones s'han manifestat a Barcelona per demanar, entre altres coses, l'alliberament de Pablo Hasel
Una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en flames
Una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en flames | Europa Press

Nova jornada de mobilitzacions a Catalunya i nova jornada de disturbis. Aquest dissabte s'han tornat a registrar incidents en la manifestació multitudinària que s'ha celebrat aquest dissabte al vespre a Barcelona. Després d'un inici calmat, amb un ambient tranquil i forta presència policial, els ànims s'han acabat encenent i, a hores d'ara, s'estan vivint alguns disturbis en diversos punts de la capital catalana.

El punt més calent és, sens dubte, la Rambla. En aquesta zona s'ha bolcat els primers contenidors i s'han destrossat les oficines de diverses entitats bancàries. A més, també s'han llançat diversos objectes contundents contra la línia policial. Això sí, l'incident més destacat ha estat la crema per part dels manifestants d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Pocs minuts després de les 20.00 hores, els Mossos d'Esquadra han explicat pels seus canals oficials que «fins ara la manifestació més multitudinària s’ha desenvolupat sense incidents», però han avisat que «en paral·lel, grups d'encaputxats estan cremant contenidors i també trenquen vidres d'entitats bancàries i n'han cremat una». Per aquest motiu, han demanat a la població que «no us apropeu a les Rambles».

Aquests, però, no són els únics incidents registrats en la mobilització d'avui. Tal com també han informat els Mossos d'Esquadra, «grups d'esvalotadors estan saquejant i cremant un establiment comercial al carrer Bergara i estan fent llançaments de pedres contra els vidres d'un altre al carrer Canuda». Un d'aquests establiments és un Zara de la multinacional Inditex. A més, també han informat que alguns manifestants «calen foc a un hotel a Rambla Catalunya».

Poc després, els Mossos d'Esquadra han començat a carregar contra els manifestants pels carrers del centre de la ciutat.