Mor una jove embarassada a Espanya a causa del coronavirus

La jove tenia 30 anys i el seu cas recorda que el virus afecta a totes les edats

Una dona embarassada
Una dona embarassada ha mort per coronavirus a Granada | Pixabay

Una dona d'uns 30 anys i embarassada ha mort a Espanya després de ser ingressada per Covid-19. Ha ocorregut en un hospital de Granada, i la defunció demostra que la malaltia, encara que és cert que suposa un major risc per a persones de més edat i amb patologies prèvies, pot sorprendre també persones joves i sanes. 

Jorge Fernández Parra, president del Col·legi Mèdic i ginecòleg a l'Hospital Matern Infantil de la capital granadina ha confirmat la notícia, encara que ha explicat que «desconeix» el cas concret d'aquesta jove, de la qual no han transcendit més dades, però que suposa «un drama enorme».

El doctor assegura que estar embarassada no és un factor de risc per la Covid

El doctor ha assegurat que durant la segona onada de Covid-19, que encara afecta al país i que ha estat especialment dura amb la província de Granada, s'ha observat «una major incidència de pacients Covid en dones embarassades», encara que reconeix que els pocs casos de la primera onada «van ser més greus» que els que es té constància en la segona. 

Fernández Parra ha volgut tranquil·litzar també a la població i ha assegurat que l'embaràs no suposa un factor de risc davant el Covid i ha recomanat no crear alarmes al voltant d'aquest fet i mantenir les precaucions habituals per al gruix de la població. «L'important és no contagiar-se. És molt infreqüent que la Covid-19 es compliqui en persones joves, però ningú està exempt de complicacions. I encara que l'embaràs no sigui un factor de risc perquè evolucioni així, sí que hauria de donar una raó de prendre la màxima precaució amb els seus contactes», ha explicat. 

Segons el testimoniatge d'aquest doctor, desconeix que hi hagi hagut més dones embarassades mortes a la província, encara que sí que es coneixen altres víctimes similars en altres països. Sobre les pacients embarassades amb Covid-19 que han visitat l'hospital on treballa, Fernández ha explicat que «la majoria que passen per aquí són asimptomàtiques, molt poques pateixen els símptomes. I aquí només hi ha un cas a l'UCI».

Així i tot, admet que «el percentatge d'ingressades sí que ha crescut. L'altra vegada va haver-hi un grapat de casos en tota la primera onada. Ara tenim una o dues dones embarassades diàriament. No hem de baixar la guàrdia».

Dos morts amb menys de 30 anys a Espanya en dies

Es desconeix la data de la defunció de la jove embarassada de Granada, ja que la notícia ha sortit a la llum després de l'entrevista que 'Ideal' ha realitzat al doctor Fernández Parra, però no és l'única mort coneguda d'una persona jove a Espanya per la malaltia.

Álvaro, un jove gallec de 28 anys, va morir el passat 1 de desembre després d'haver hagut de ser ingressat per Covid-19, i es va convertir en la víctima més jove de la pandèmia a Galícia. El jove estava ingressat a l'Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo i era resident en una residència per a persones amb discapacitat de Doral, en la localitat de Mos.

Encara que no és l'habitual, el Covid també afecta de manera greu a persones més joves, i fins i tot s'ha hagut de lamentar la mort de nens i bebès per tot el planeta després d'agafar la malaltia i desenvolupar símptomes més greus.

Gran part de la població està conscienciada sobre l'afectació que pot tenir el Covid-19, encara que es tendeix a pensar que afecta més les persones majors i que els menors de 60 anys, en general, no la sofriran tant. 

L'argument és cert, ja que la majoria de persones que moren a Espanya i en la resta del món per Covid són majors de 60 anys, i la majoria d'ells tenen patologies prèvies que agreugen la simptomatologia i compliquen el seu estat de salut. Però les autoritats no deixen de repetir que també afecta a persones joves, com aquests casos han demostrat en l'última setmana.


Comentaris

envia el comentari