Foto de Rodrigo Burgos

Mor massa jove Rodrigo Burgos, conegut gestor cultural

Era un conegut gestor cultural i la seva trajectòria va estar vinculada al patrimoni i als museus

Commoció al món de la cultura en general i dels museus en particular per la mort de Rodrigo Burgos. El gestor cultural i director de diversos museus va morir sobtadament dimecres 26 d'octubre. Burgos era un conegut gestor cultural i la seva trajectòria va estar vinculada al patrimoni i als museus.

La seva mort ha causat consternació entre el seu entorn, que ara han d'assimilar la pèrdua d'un ésser estimat que se n'ha anat massa jove. Amics, familiars i coneguts ploren la prematura mort de Rodrigo Burgos. Els mitjans culturals s'han fet ressò de la mort inesperada d'aquest gestor.

Va ser Ignacio Rivera Quintana, president executiu de la corporació Fills de Rivera, qui va informar de la trista notícia a les seves xarxes socials. Unes xarxes socials que no van trigar a omplir-se de missatges de commoció i condol. I és que Rodrigo va ser algú molt estimat entre els companys i els veïns.

Excel·lent persona i gran professional

«Avui ha mort una excel·lent persona i gran professional», «sempre agraïts per la teva tasca» o «et trobarem a faltar». Són alguns dels molts missatges que s'han pogut llegir a les xarxes les últimes hores. El món de la cultura es mostra consternat per la inesperada mort de Rodrigo Burgos.

Rodrigo Burgos va néixer, precisament, a Burgos fa 44 anys. Tot i això, la seva carrera l'ha portat a treballar a diferents llocs d'Espanya on avui recorden el seu llegat. Malgrat la seva joventut, aquest gestor cultural acumulava diversos càrrecs destacats al món dels museus.

Fotor de Rodrigo Burgos
Rodrigo Burgos era un apassionat de la seva feina | ESPAÑA Diario

Actualment exercia les seves funcions com a director del MEGA, el museu dedicat a la cervesa de l'empresa Estrella Galicia. Anteriorment havia exercit aquestes mateixes funcions en altres espais del sector. Durant cinc anys va dirigir el Museo del Libro Fadrique de Basilea de Burgos.

La seva direcció del Museo del Libro de Burgos el va convertir en un dels museus privats més destacats del país. També va estar al capdavant del Museo del Vino Pagos del Rey, ubicat a Morales del Toro, Zamora. A més, també va ser president de l'Associació de Museus del Vi d'Espanya.

La causa de la mort

Rodrigo Burgos Ortega ha mort sobtadament per causes que encara es desconeixen. Tenia 44 anys i tota una vida al davant, encara que no ha transcendit exactament com ha mort. Una vida que, com els seus familiars destaquen, Rodrigo Burgos sempre intentava gaudir al màxim.

La seva última etapa professional va estar lligada a Galícia, i especialment a La Corunya, on va viure fins a la seva sobtada mort. A més, era una persona molt activa a les xarxes socials i, en especial, a Twitter. Va col·laborar amb iRedes, el Congrés Iberoamericà sobre Xarxes Socials.

La seva passió pel món digital també el va portar a col·laborar en altres projectes, sempre amb gran entusiasme i generositat. En la faceta de docent, va impartir el Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid. Rodrigo Burgos també va col·laborar amb la premsa escrita com a columnista.

Va ser col·laborador d'un programa de la Cadena Cope i columnista habitual de Diario de Burgos. El 13 d'octubre passat, fa tot just dues setmanes, va publicar la seva última columna a la tribuna anomenada Punto Nemo. Sota el títol «El Museo del Turismo», l'article versava sobre el seu tema favorit.