YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor de coronavirus Juan Laguna, un metge molt estimat i respectat a Espanya

Va ser un referent per a epidemiòlegs i metges

Juan Laguna el cap d'epidemiologia a Granada que ha mort de coronavirus
Juan Laguna ha mort als 70 anys a causa del coronavirus | Telecinco

Juan Laguna, cap d'epidemiologia a Granada durant 30 anys, ha mort a causa de la Covid-19 després de diversos dies ingressat a l'hospital. Així ho han informat fonts hospitalàries a 'Europa Press' confirmant la defunció de Laguna als 70 anys d'edat. L'especialista estava jubilat des de feia 30 anys com a cap d'epidemiologia de la Delegació de Salut de Granada.

Juan Laguna va destacar com a responsable en el camp de l'epidemiologia arribant a convertir-se en tot un referent per als estudiosos en la matèria i mèdics preventivistes d'Andalusia.

La seva faceta solidària

A més d'exercir com a cap d'epidemiologia, Juan Laguna destacava per la seva faceta solidària. Va ser nomenat president del Fons de Solidaritat Paz i Esperanza i va participar activament en moviments de tota mena com «les Finances Ètiques i Solidàries, de l'Economia Alternativa, del Consum Responsable, de la Mesa de l'Aigua, de Stop Desnonaments o de Drets Humans».

Des del Fons de Solidaritat Paz i Esperanza han volgut fer un homenatge a Juan Laguna recordant el seu treball en l'associació qualificant-lo de «compromès, treballador, servicial, constant en el seu compromís, bo». «Estudiós, minuciós en la preparació de les reunions, de les memòries anuals del Fons, de les estadístiques i la seva evolució en el temps» continuen assenyalant des de l'organització.

A més d'estar molt compromès en accions de solidaritat, Juan Laguna gaudia del temps lliure al costat de la seva família. «Agricultor en El Plom, que gaudia, sempre que podia sol i amb Marisa, amb les seves filles i nets, els fills i netes de Marisa. Jardiner fidel, al jardí de la seva casa. Es fiava de les persones i se sumava, s'involucrava, ens acompanyava sempre. Li agradava el cinema, llegir el diari de cap a cap…, ens compartia aquells articles que ens podien interessar» recorden en el comunicat.

«Tota la Junta Directiva del Fons de Solidaritat, sentim molt la seva pèrdua. Ja et trobem a faltar, Juan!!! La teva memòria i el teu compromís ens animen a seguir. Gràcies, per la teva generositat manifestada en tants detalls… Gràcies!!!» finalitzen en un emotiu comiat per a Juan Laguna.

Els epidemiòlegs se sumen a l'homenatge de Juan Laguna

Els companys de professió del cap d'epidemiologia de Granada i mèdics preventivistes també han volgut retre homenatge a Laguna amb un comunicat on el destaquen com a «estudiós, solidari, amable i carismàtic». Sobre l'expert, asseguren que ha guiat l'acció de la salut pública, «aplicant el coneixement i la prudència».

«No ens queda més que reconèixer-ho públicament i pretendre pal·liar, amb això, el desconsol de les persones pròximes que sofreixen la seva absència» resa el comunicat. Juan Laguna, dedicant tota una vida a l'estudi de les epidèmies, finalment acabava morint a conseqüència de la Covid-19, un fet que els seus companys qualifiquen de «paradoxal que una malaltia infecciosa ens l'hagi arrabassat».

La trista realitat de la pandèmia

La defunció de Juan Laguna després de contreure el virus posa en relleu la trista realitat per la qual estem passant. Els metges preventivistes — i el gremi en general en primera línia contra el coronavirus—, han recordat que «en aquestes situacions, que adquireixen nom propi, és quan la xifra de defuncions o el nombre d'afectats per Covid, es transforma en realitat feridora».

En el comunicat, els companys de Laguna demanen «per ell, i per tots els morts i damnificats, s'ha de mantenir l'esperança en què l'acció col·lectiva de salut pública, pugui disminuir els estralls de la pandèmia». «La sanitat pública li deu molt a Juan i per tant la societat granadina li deu molt» ha assenyalat Isabel Marín, la que va ser cap de Juan Laguna al capdavant del Servei de Salut Pública de la Junta al diari 'Ideal'. «Es mereix que el recordem sempre» ha sentenciat.


Comentaris

envia el comentari