Una il·lustració en 3D del virus de la Covid-19 de color vermell amb la xifra de defuncions a tot el món

Salut torna a intervenir en un municipi català on els contagis de Covid no s'aturen

El departament encapçalat per Alba Vergés realitzarà un altre cribratge massiu, els dies 17 i 18 de desembre

El Departament de Salut ha convocat un nou cribratge intensiu a Banyoles que durarà dos dies. Es faran proves de detecció amb testos antigènics ràpids (TAR) a persones asimptomàtiques de més de 16 anys. El dels dies 17 i 18 de desembre serà el segon cribratge intensiu en menys d'un mes a la capital del Pla de l'Estany.

De fet, Banyoles va ser, juntament amb Olot, dels primers municipis de les comarques gironines on es van fer aquest tipus de cribratges. Es va organitzar del 25 al 27 de novembre, hi van participar 1.884 persones i van detectar nou positius.

L'alta incidència del coronavirus a Banyoles, motiu de preocupació

Segons informa Salut, han decidit tornar a convocar un cribratge a Banyoles per l'alta incidència que encara hi ha actualment al municipi. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 510,09 i han detectat 64 casos positius. Un 10,71% de les proves fetes (siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 553,14 i es van detectar 66 positius.En el marc de l'estratègia del Departament de Salut d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la covid-19 a Catalunya, aquesta setmana es durà a terme un nou cribratge intensiu al municipi de Banyoles. Serà el tercer de la demarcació perquè aquest dilluns ha començat el de la Bisbal d'Empordà i dimarts està previst que comenci el de Ripoll.
 

Crida a la població asimptomàtica de més de 16 anys

Les proves amb testos antigènics ràpids (TAR) a Banyoles es faran durant dos dies, el 17 i 18 de desembre, al pavelló de la Draga. Dijous, amb un horari d'una de la tarda a set del vespre i divendres de deu a dues i de tres a set. Banyoles va ser el primer municipi, juntament amb Olot, en acollir els primers cribratges intensius a la regió sanitària de Girona, que es van organitzar entre el 25 i el 27 de novembre. A la capital del Pla de l’Estany hi van participar 1.884 persones i es van detectar nou positius.


La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. El cribratge l'organitzen amb la col·laboració de l'Ajuntament de Banyoles, que col·labora en la logística i la difusió local, l'Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.Les proves per a la detecció de la covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d'atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).