YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern ho té clar: setmana decisiva per saber què podrem fer per Nadal a Catalunya

La consellera de Presidència defensa la importància de fer testos massius abans de la tercera onada de Covid-19

La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere
La consellera de Presidència defensa la importància de fer testos massius abans de la tercera onada de Covid-19 | Generalitat de Catalunya

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que l'evolució epidemiològica després del pont de la Puríssima podria dur el Govern a fer alguns canvis en el pla de restriccions de Nadal. «Les dades d'aquesta setmana seran el reflex de la mobilitat durant el pont i, en funció de com evolucionin, veurem si hem d'ajustar algunes mesures», ha afirmat Budó aquest dilluns a preguntes de la premsa en una compareixença al costat de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

Al mateix temps, la consellera ha defensat la importància d'oferir testos «a tota la població» a l'hora de detectar casos asimptomàtics de Covid-19 i actuar de forma «proactiva» de cara a la tercera onada de la pandèmia
 

Pendents de les dades després del pont de la Puríssima

Preguntada sobre un hipotètic enduriment de les restriccions de cara a Nadal, Budó s'ha mostrat expectant als indicadors que es publicaran al llarg d'aquesta setmana, els quals, ha recordat, reflectiran els efectes de la mobilitat i la interacció social d'ara fa set dies. La consellera ha apuntat que el pla anunciat fins ara «està pensat i dissenyat perquè més o menys es puguin celebrar les Festes», i ha remarcat que Nadal tindrà un format «lluny del que estem acostumats». «Haurem de fer tots un esforç», ha insistit.Amb relació al control de la pandèmia, Budó ha apostat per desplegar un testatge massiu que permeti detectar el major nombre possible de casos de Covid-19, especialment pel que fa als positius asimptomàtics. Sobre aquesta qüestió, ha instat el govern espanyol a «reflexionar» sobre com es podrien distribuir aquestes proves «a tota la població».Al seu torn, la ministra Carolina Darias s'ha sumat a fer una crida a la responsabilitat col·lectiva i ha sortit en defensa dels acords del consell interterritorial de Salut, on es va consensuar flexibilitzar el toc de queda en dates assenyalades d'aquestes Festes i també es va establir el tancament perimetral de les comunitats autònomes. 

Darias evita parlar de si Sánchez podria endurar les restriccions

Darias ha evitat respondre si l'executiu de Pedro Sánchez es planteja endurir les mesures al conjunt de l'estat espanyol seguint les passes d'Alemanya, i ha insistit a defensar la planificació actual. La ministra ha assenyalat les restriccions sobre la mobilitat i el contacte social com a elements clau i ha apel·lat a la «consciència» de la ciutadania per aconseguir «mantenir el virus a ratlla».

Precisament, si Espanya hauria de seguir el model d'Alemanya o no, és un dels grans debats d'aquests dies. Aquest dilluns l'expert en salut pública Rafael Bengoa, que és exdirector de Sistemes de Salut de l'OMS i actual assessor internacional en polítiques de salut, ha parlat a TV3 en aquest sentit, deixant clar que caldria acostar-se cada vegada més al modus operandi alemany, caracteritzat per un enduriment de les mesures contra la Covid, i allunyar-se del clima que hem viscut aquest estiu a Espanya, per fer front a la tercera onada de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari