Justo Yúfera, fundador de SEUR, ha mort als 100 anys

Mor als 100 anys Justo Yúfera, el català milionari fundador de Seur

El passat 2018 l'home es va quedar vidu i va anunciar-se en un diari per tal de trobar una nova parella

El passat dissabte, 7 de novembre, Justo Yúfera, el fundador de Seur conjuntament amb Jorge Férnandez Mata, va morir als 100 anys. Va néixer sent pobre a Montcada i Reixac (Barcelona) i va morir sent milionari. Amb 20 anys després de viure a França, va decidir recórrer Camerun i Guinea en la seva joventut.

Yúfera va començar la seva trajectòria laboral com a ajudant pastisser a explotacions forestals, passant, posteriorment, per la perruqueria de la seva mare i per una botiga barcelonina de bicicletes. Així mateix, després de gestar la idea de començar l'ambiciós projecte de Seur, va decidir muntar finalment l'empresa de missatgeria.

Originalment, va néixer com a Servicio de Envíos Urgentes, companyia en què ell mateix va ser el primer repartidor quan va enviar el primer paquet urgent de Madrid a Barcelona, la primera ruta comercial de què seria Seur. La seva gran visió empresarial va propiciar que la seva fama i les xarxes de la seva empresa s'expandissin per tot el territori español i per Portugal. El seu gendre, Ramón Mayo, va tenir la idea perfecta durant la dècada dels 80, quan el va aconsellar obrir al migdia perquè els petits comerciants que tancaven per dinar poguessin fer les seves gestions. Així, va aconseguir guanyar la competència, tal com recorda 'El Mundo'

La recerca d'una nova parella

Amb 95 anys, Justo Yúfera, que tenia un gran sentit de l'humor, va publicar un anunci en un diari per tal de trobar parella. Feia 7 anys que la seva dona, amb qui va tenir dos fills, Luis i Leonor, havia mort, de tal manera que l'empresari va anunciar-se per trobar una candidata que l'acompanyés en els últims anys de la seva vida. Ara bé, hi havia dues condicions: no podria superar els 50 anys ni tenir càrregues familiars.

Yúfera sabia, evidentment, que el voldrien pels diners, però no li va importar en cap moment. Tant és així, que a una de les seves 'enamorades', Pilar, li va comprar un xalet a Arenys de Mar i un pis a Barcelona. Ara fa cinc anys, 'LOC', la secció de famosos de 'El Mundo' es va posar en contacte amb ell per preguntar-li com havia anat la recerca de l'amor. «Fatal. No sé per quina raó, però totes les que m'han trucat eren unes velles. Algunes realment velles. D'uns 66 o 68. Ja m'explicaràs».

De fet, de la dona de 47 anys que suposadament s'havia enamorat d'ell va explicar: «Quan em vaig quedar vidu vaig decidir vendre la meva mansió de La Moraleja i vaig contractar aquesta noia, que es va introduir en la meva vida fins a ficar-se al meu llit», va relatar aleshores Justo. Yúfera va acudir gairebé cada dia de la seva vida al seu despatx per tal d'assegurar-se que el vaixell no anava a la deriva i, tal com assenyala el diari citat, l'empresa va facturar l'any 2018 690 milions d'euros, de tal manera que Yúfera va marxar aquest dissabte sabent que el seu llegat està més en peu que mai.

En un comunicat, l'empresa ha destacat que «la seva visió innovadora única ho va portar, sense tenir cap formació prèvia, a fundar Seur i, amb això, a establir les bases del transport urgent com un nou sector empresarial a Espanya». Al comte oficial de Twitter, paral·lelament, ha transmès el seu condol als familiars de Yúfera. «Sempre recordarem amb afecte i gratitud al qual ha estat pare de SEUR. Descansi en pau», conclou el comunicat.