Damià Calvet, acompanyat de Quim Torra.

Damià Calvet fa el pas definitiu i es presenta a les primàries de JxCat

És el primer dels postulats a ser cap de llista de JxCat a fer el pas definitiu

La 'batalla interna' a JxCat per ser el candidat efectiu a la Generalitat acaba de començar i qui ha obert foc ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha confirmat formalment que es presenta a les primàries de JxCat a les eleccions previstes per al 14 de febrer. Calvet ja ho va deixar entreveure ara fa uns dies després d'unes primeres declaracions en aquest sentit fetes el passat mes d'agost.

Es retirarà de la cursa si Carles Puigdemont decideix presentar-se a les primàries

Aquest dilluns, 9 de novembre, Damià Calvet ha fet l'anunci definitiu a través d'un vídeo gravat des de la bifurcació de les vies de tren que van ser la imatge emblema del referèndum de l'1-O. «Avui hem tornat a aquesta bifurcació per refermar el compromís de seguir la via que ens ha de dur a un país millor. Un país radicalment democràtic, sostenible, cohesionat i solidari», ha afegit.

Encara falta que el líder de JxCat, Carles Puigdemont, aclareixi si es presenta a les primàries. I Calvet ja ha avançat que si l'expresident formalitza la seva candidatura, s'hi sumarà i serà la seva. D'aquesta manera, doncs, es retiraria i es reservaria per una possible batalla pel número 2 i per ser el candidat efectiu, tal com ja ha explicat aquest dilluns Catalunya Diari.

Damià Calvet, el primer a fer el pas definitiu a les primàries de JxCat

D'aquesta manera, doncs, Damià Calvet es converteix en el primer a fer el pas i dir oficialment que es presenta a les primàries de JxCat per ser presidenciable de la Generalitat. Cal veure si en les pròximes hores també ho fan la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, i els consellers Ramon Tremosa o Jordi Puigneró, que seria el favorit de l'entorn de Puigdemont i del mateix expresident.

Els candidats i candidates a la urna del presidenciable s'han de presentar entre aquest dilluns i el dimecres. Les bases de JxCat l'escolliran en una votació entre els dies 28 i 29 de novembre. Posteriorment es votaran els principals candidats de les llistes entre el 12 i 13 de desembre.