Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye, a Bèlgica.

La UDEF acusa Boye de cobrar 10.000 euros per idear un blanqueig de capitals per a Sito Miñanco

'El Confidencial' revela avui el resultat de la investigació de la UDEF

Nous problemes per a l'advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, Gonzalo Boye. 'El Confidencial' revela aquest dilluns, 9 de novembre, part del sumari pel qual s'investiga Boye i que és el resultat d'una investigació de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional. En concret, segons el digital, els agents situen Boye com a cap pensant del blanqueig de 889.000 euros que van incautar a la banda del narcotraficant gallec Sito Miñanco el passat mes de febrer de 2017. Boye va idear un pla per recuperar aquests diners, justificant-los a través d'uns contractes en què es fingia la compravenda d'unes lletres de canvi, sempre segons les conclusions de la UDEF que publica 'El Confidencial'.

Gonzalo Boye va cobrar, suposadament, 10.000 euros en metàl·lic per fer aquesta feina

Segons la investigació, els indicis apunten a Gonzalo Boye va cobrar 10.000 euros en metàl·lic per fer aquesta feina. Els indicis es desprendrien, suposadament, d'una carpeta amb un nom gens subtil —'Blanqueo de capitales'— i una sèrie de documents localitzats a casa d'un col·laborador del narcotraficant Miñanco, Luis Enrique García Arango.

Tot i que la troballa dels documents es remunta al mes de febrer de 2018, no es va donar importància a les anotacions localitzades fins que el juliol de 2019 el col·laborador de Miñanco que havia de dur els 889.000 euros a Colòmbia i que va ser detingut a Barajas, on es van incautar els diners, va declarar davant de la jutgessa del cas a petició pròpia després de 17 mesos de presó preventiva.

Assenyalat per un col·laborador de Sito Miñanco

Segons el declarant, García Arango li va demanar que es posés en contacte amb Boye per buscar la manera que Hisenda li tornés els diners requisats, ja que l'advocat d'origen xilè hauria organitzat el sistema de contractes de lletres de canvi per mirar de reclamar-lo. És arran d'aquesta declaració que es va produir un escorcoll al despatx professional de Gonzalo Boye i la seva sòcia i parella, Isabel Elbal, el 21 d'octubre de 2019. Ara, doncs, es revelen més detalls sobre el sumari que assenyala Boye i que caldrà veure com evoluciona en els propers mesos.