Imatge de Lluís Llongueras parlant per telèfon

Mor Lluís Llongueras, prestigiós perruquer català

El perruquer tenia 87 anys

Lluís Llongueras ha mort amb 87 anys. Perruquer de referència a l'estat espanyol, Llongueras va ser tot un precursor de l'estètica a Espanya i a Catalunya. El perruquer es va llaurar una prestigiosa carrera que va començar amb només 14 anys a la mítica perruqueria catalana Can Dalmau. 

Perruquer, pintor, escultor i artista, Llongueras va ser un tipus sobretot molt polifacètic. Nascut a Esparraguera, a la comarca del Baix Llobregat, el popular perruquer forma part de l'imaginari col·lectiu de la cultura catalana i és posat al mateix sac que altres artistes de renom com Antoni Gaudí o Ferran Adrià. 

Llongueras va tenir una vida molt activa i també va col·laborar amb artistes de màxim renom com Salvador Dalí. Per al record queda una entrevista a 'El Convidat' de TV3 on el popular perruquer va explicar amb tota mena de detalls l'estrident vida que havia tingut, sobretot quan era jove. 

Llongueras, tot un referent

L'any 1958 va establir la seva primera perruqueria a Barcelona i, anys després, el 1972, va obrir el primer saló unisex d'Espanya. Amb una personalitat tan estrident com carismàtica, Llongueras va ser capaç de convertir un negoci barceloní en una efemèride mundial. 

Actualment, la marca 'Llongueras' compta amb més de 120 salons de bellesa repartits per tot arreu. 

L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Des de Catalunya Diari volem traslladar el nostre condol a la família de Lluís Llongueras per la seva mort.