Mor Luis César Suanzes, el comissari en cap de la Policia Nacional a Girona

Va coordinar el control de la frontera pirinenca franco-espanyola en la lluita contra el terrorisme

Luis César Suanzes, comissari en cap a la Policia Nacional a Girona, mort el 19 de desembre de 2019
Va coordinar el control de la frontera pirinenca franco-espanyola en la lluita contra el terrorisme | Catalunya Diari

El comissari en cap de la Policia Nacional a Girona, Luis César Suanzes, ha mort aquest dijous a Badalona, on estava ingressat arran d'una malaltia. Nascut a Saragossa el 1956, Suanzes va entrar al cos el 1980. La seva trajectòria professional ha transcorregut a cavall de Catalunya i l'Aragó. Entre d'altres, formant part del grup d'atracaments del cos o, en aquesta segona comunitat, essent cap de la Unitat d'Intervenció Policial.

La Subdelegació de l'Estat a Girona, i en nom seu el subdelegat Albert Bramon, han emès un comunicat lamentant el decés de Luis César Suanzes. «El comissari deixa una trajectòria de servei públic, de compromís professional i de conducta personal exemplars, de la qual en destacaren, entre altres mèrits, la coordinació en el control i la vigilància de la frontera pirinenca franco-espanyola en la lluita contra el terrorisme, el crim organitzat i la immigració il·legal», destaquen. La cerimònia d'enterrament del comissari es farà demà a un quart de tres de la tarda al tanatori de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

40 anys al servei de la Policia Nacional

Luis César Suanzes Burguete (Saragossa, 1956 - Badalona, 2019) va entrar a la Policia Nacional el 1980. Dos anys més tard, va ser destinat a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. Posteriorment es va incorporar al Grup d'Atracaments i, a partir de 1997, a la Unitat d'Intervenció Policial de Barcelona, on va assumir funcions de seguretat ciutadana i d'ordre públic en esdeveniments de masses.

  

  

acabaria ascendint a la categoria de comissariCoordinador de Fronteres Terrestres de Gironacap provincial del cos a Girona

  

Entre els mèrits del comissari, que també va ser instructor policial de la legió en missions de pau a Bòsnia-Herzegovina, hi ha haver rebut les condecoracions de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc, la Medalla de la Seguretat Interior Francesa amb distintiu de bronze; la Comissió del Mèrit Civil, la Creu Oficial d'Isabel la Catòlica, la Comissió del Cavaller de Santiago, la Medalla de Plata al Mèrit Policial de l'Excel·lentíssim Ajuntament de Saragossa i la Medalla de Civisme i Dedicació de l'ANTTRN francesa.

  

  

També et pot interessar...

Comentaris

envia el comentari