Imágen de gente en el paro

Les vuit ajudes que pots demanar aquest 2020

Són de gairebé 540 euros al mes i varien segons les necessitats del demandant

A mitjans d'any es van aprovar les mesures urgents en matèria de protecció social, entre elles, la que més va cridar l'atenció va ser la modificació de la regulació del subsidi per persones treballadores de 55 anys que va baixar als 52.

Aquestes ajudes són de gairebé 540 euros al mes, pel que poden arribar a ser molt necessàries i útils per a algunes famílies. Per a demanar-les es pot fer o bé via online o anant a l'INEM a omplir un document oficial de sol·licitud.

Vuit tipus de subsidi per desocupació diferents

  • Ajuda familiar: dirigida a persones amb responsabilitat familiar —fills menors de 26 a càrrec seu— els quals ja no disposen d'atur perquè l'han esgotat ni tampoc de rendes necessàries. L'ajuda pot durar de 18 a 30 mesos.
  • Subsidi per majors de 52 anys: les persones, amb una edat mínima de 52 anys, podran demanar aquesta ajuda abans de la jubilació, sempre que es compleixin determinats requisits.
  • Subsidi per majors de 45 anys: el sol·licitant, de 45 anys o més, no disposa d'atur ni de rendes mínimes i no disposa de càrregues familiars. Té una duració de sis mesos.
  • Subsidi per cotització insuficient / Subsidi per pèrdua d'ocupació: aquesta ajuda va dirigida a aquelles persones que han perdut la seva feina i no tenen acumulats un mínim de 360 dies de cotització. Pot durar des de tres mesos fins a vint-i-u.
  • Subsidi per revisió d'una incapacitat: indicada per a persones sense ingressos que han tingut una malaltia però que estan millorant i per aquest motiu se'ls retira l'ajuda d'incapacitat permanent. Dura de sis a divuit mesos.
  • Subsidi per a alliberats de presó: aquesta és per exempresonats que hagin complert la seva condemna i no tinguin dret a altres prestacions. Es pot prolongar des dels sis fins als divuit mesos.
  • Subsidi per emigrants retornats: persones que tornen a Espanya després d'haver estat treballant fora en països que no tenen conveni bilateral o que no pertanyen a l'Espai Econòmic Europeu. L'ajuda pot durar de sis a divuit mesos.
  • Subsidi i renta agrària: per treballadors eventuals agraris a Andalusia o Extremadura. El màxim que pot durar són 300 dies, sempre depenen de l'edat i les responsabilitats familiars que tingui.

Qui pot demanar aquesta ajuda?

Les persones que volen optar a alguna d'aquestes ajudes han d'estar a l'atur i inscrits com a demandants d'ocupació durant un mes mínim, sense haver rebutjat ofertes de feina. A més, no poden tindre ingressos superiors a 675 euros mensuals, i els guanys familiars tampoc poden superar el límit.

També et pot interessar...