YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor l'infermer que va impulsar que els pacients de Covid-19 poguessin acomiadar-se

Per al moment s'espera a conèixer els resultats de l'autòpsia

Massimo Colombi ha mort per causes ara desconegudes
L'infermer italià resident a Màlaga es va fer famós per impulsar que els pacients poguessin veure els seus familiars | Cedida

Massimo Colombi ha mort en el seu domicili per causes que, de moment, es desconeixen. Es tracta d'un conegut infermer italià i treballador de l'Hospital Regional de Màlaga. Es va fer popular durant la quarantena per una bonica iniciativa que va tenir amb molts dels pacients covid que van estar ingressats al seu hospital.

Com tots sabem, estar ingressat en un hospital en aquests temps en els quals el virus ha limitat els contactes no és gens fàcil. El coronavirus ha fet que els pacients hagin d'estar aïllats, sense tot just visites de l'exterior i amb una llista de restriccions estrictes, més encara en cas que el pacient sigui un malalt, precisament, de covid.

Molts pacients han passat setmanes, fins i tot mesos, sense veure els seus amics i familiars precisament per això, alguns fins i tot han acabat morint a l'hospital sense poder acomiadar-se en persona. Una de les coses, potser, més dures d'aquest virus que ens ataca des de fa mesos.

Es tracta d'una situació especialment difícil per a les persones majors i amb estats de salut més greus. Així doncs, veient la situació tan complicada que s'estava vivint a l'hospital, l'infermer va decidir fer una cosa perquè aquests pacients poguessin tenir l'oportunitat de parlar amb familiars, i fins i tot veure-ho, encara que fos a través d'una pantalla.

Com ja s'ha demostrat, les xarxes socials i les noves tecnologies són la millor eina per a estar connectat amb aquelles persones que no podem veure en persones.

D'aquesta forma, Massimo va decidir connectar els pacients amb els seus familiars a través de videocàmeres que ell mateix organitzava: «Perquè els pacients malalts de covid-19 puguin tenir contacte amb els seus familiars a través d'una videotrucada. Però no només per a aquells que potser poden morir i vulguin acomiadar-se; ara mateix hi ha molts pacients ingressats que no poden ni veure ni parlar amb les seves famílies», va dir aleshores.

La seva iniciativa es va fer viral i altres hospitals i personal sanitari de la resta d'Espanya van començar a fer-ho també. Es tracta sens dubte d'una iniciativa bonica i solidària que val la pena secundar i promoure. Tan famós es va fer que va arribar a aparèixer fins i tot en els mitjans de comunicació explicant el que estava fent. Això va permetre, a més, aconseguir el suport de grans empreses com, per exemple, Vodafone.

Segons es va saber en el moment, l'empresa va donar tota mena d'aparells electrònics i eines a centres sanitaris, com ara tauletes, mòbils i fins i tot targetes de dades.

Així doncs, es van posar a l'abast de molts hospitals les eines necessàries per a permetre que els pacients ingressats per covid als quals no es permet visitar poguessin d'igual forma tenir contacte amb els seus éssers estimats, fins i tot poder acomiadar-se d'ells en cas que fos necessari. Una gran ajuda també per als familiars que, des de fora de l'hospital, han de sofrir pel malalt sense poder estar amb ell en el pitjor moment.

S'espera a l'autòpsia per a saber la causa de la defunció

Ara, mesos després que tot això iniciés, l'infermer ha mort a casa seva per motius desconeguts, de moment s'espera a conèixer els resultats de l'autòpsia.

Des de Sanitat UGT d'Andalusia, d'on era delegat sindical, han enviat un missatge després de la defunció de Massimo: «Avui ha marxat el nostre gran company i millor amic, Massi. Un canó de persona, INFERMER amb majúscules, treballador i gran UGTista. Estiguis on estiguis et vull dir que ETS GRAN, i deixes petjada, molta petjada».

Massimo va néixer a Itàlia, però en 2007 va viatjar fins a Espanya, on ha residit des d'aleshores. Aquí ha desenvolupat la seva carrera com a sanitari sent, durant molts anys, sanitari a l'Hospital Regional de Màlaga.


Comentaris

envia el comentari