Fuller, concursant de 17 anys de 'Top Chef Junior' que ha perdut la vida

Mor amb només 17 anys un concursant de 'Top Chef Junior'

El jove ha mort a causa d'una malaltia que arrossegava des dels 3 anys

Els aficionats a la televisió i, en particular, els seguidors de l'icònic concurs culinari 'Top Chef Junior' estan de dol després de la defunció d'un jove exconcursant del format estatunidenc.

Es tracta de Fuller Goldsmith, un noi de 17 anys nascut a Alabama i dotat amb unes habilitats culinàries que el van fer triomfar a la televisió amb tan sols 14 anys.

Malgrat la seva joventut, Goldsmith havia aconseguit saltar a la fama després de convertir-se en el guanyador de 'Chopped Junior'. Un concurs similar al nostre 'Masterchef Junior' que ja fa més de nou temporades que s'emet.

En aquells dies, la seva victòria a la televisió va servir per a revelar al món la seva dura lluita contra el càncer, la malaltia que ha posat fi a la seva vida aquest passat 6 d'octubre.

Els 10.000 dòlars del premi van ser donats de manera íntegra a la Divisió d'Hematologia i Oncologia Pediàtrica del Birmingham Children's Hospital. Un bonic gest que també va servir per a posar de manifest l'enorme generositat i el bon cor del jove.

Mor l'exconcursant de 'Top Chef Junior' i guanyador de 'Chopped Junior'

Malgrat arrasar amb la seva victòria a Xòped Júnior, el seu èxit a la televisió s'havia consolidat després de la seva participació en un altre popular format culinari: 'Top Chef Junior'. Un programa que ha utilitzat les seves xarxes socials per a mostrar el seu pesar per la pèrdua del jove i enviar un afectuós missatge de suport a la seva família.

«Estem devastats després de conèixer la pèrdua del nostre alumne de 'Top Chef Junior', Fuller Goldsmith. Era un xef increïble i el nen més fort que hem conegut. Des del moment en què ens el van presentar, vam saber que tindria un impacte en tots els qui l'envoltaven i seria una força positiva en el món de la cuina. A la seva família, li enviem tot el nostre amor mentre ploren la pèrdua d'algú veritablement especial», apuntava la productora del popular programa televisiu en el seu compte d'Instagram.

«A tots ens va encantar Fuller! I mai oblidaré el seu somriure contagiós, la seva rialla i els seus trucs de mantega. Envio molt amor a la seva família. Mai t'oblidarem, Fuller!», afegia la presentadora del format culinari, Vanessa Lachey, en un comentari escrit en aquesta publicació.

Fuller Goldsmith era tot un exemple de lluita i superació per a aquells que el coneixien. Era estudiant en l'Acadèmia Tuscaloosa, estava il·lusionat amb iniciar molt aviat els seus estudis en una acadèmia culinària i somiava a obrir els seus propis restaurants.

No obstant això, la seva vida s'ha vist truncada per una malaltia que portava arrossegant des que era un nen de tan sols 3 anys d'edat.

El cuiner Fuller Goldsmith mor amb 17 anys després d'una dura lluita contra el càncer

Sense deixar de lluitar ni un sol instant, el jove cuiner s'havia enfrontat a la leucèmia en fins a cinc ocasions. Goldsmith va ser diagnosticat per primera vegada amb leucèmia limfoblàstica aguda quan tenia 3 anys, però les contínues recaigudes el feien recórrer a tractaments experimentals que no van poder salvar-li la vida.

A finals de 2018, el càncer va tornar per quarta vegada i el jove va optar per un tractament amb immunoteràpia experimental de cèl·lules a Seattle. El seu periple semblava estar fent efecte i el jove va poder tornar a la seva casa a Alabama l'estiu de 2020, quan la malaltia va entrar en remissió.

No obstant això, les males notícies no van trigar a arribar i el mes de febrer passat el jove va informar a través de les seves xarxes socials d'una nova recaiguda en la seva malaltia.

«Desafortunadament, les notícies sobre el tumor no van ser les que esperava. La mateixa leucèmia ha tornat. El pla és començar amb la radiació de protons a la UAB tan aviat com pugui. Tant de bo dins de les pròximes dues setmanes. Tindré 12 dies de radiació i després més quimioteràpia per a assegurar-me que desaparegui d'una vegada per sempre. 'Round 5'. Estic llest per a batallar», va escriure en aquell moment.

Malgrat les seves ganes per viure i la seva obstinació per rebre els millors tractaments, Goldsmith no va poder superar una malaltia que li ha impedit complir els seus somnis de convertir-se en un gran xef.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.