Presentadora de BNEW.

La formació i la tecnologia, claus per al futur de l'e-commerce

BNEW Talent ha destacat la necessitat de treballar en l'aprenentatge i la formació com a element clau per a garantir la supervivència de les organitzacions

BNEW —Barcelona New Economy Week—, esdeveniment híbrid i 100% professional organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb l'objectiu de reactivar l'economia, aglutina deu sectors connectats entre si que son fonamentals i que estan exercint de motor econòmic.

La logística, l'e-commerce, el 'real estate', la indústria digital i les zones econòmiques, juntament amb la sostenibilitat, el talent, la ciència i la ciutat, ja estan anticipant una nova revolució industrial amb el desenvolupament de la indústria 4.0 i seran imprescindibles perquè s'enlairi la nova economia.

El futur del comerç i les zones econòmiques

El BNEW Ecommerce ha dut a terme un panell —El futur del comerç a Espanya - Actuar de forma local, impactar de forma global— en què s'ha presentat l'opinió institucional sobre quin serà el full de ruta per convertir-se en un referent tecnològic a Europa i ha intentat trobar resposta a la pregunta sobre com serà el comerç d'Espanya en un futur.

En aquest context, han participat Xiana Margarida Méndez, secretària d'Estat de Comerç al Govern, qui ha assenyalat que «el Ministeri compta amb 600 milions d'euros que permetran atraure molts agents i actors. La major part dels fons comunitaris seran destinats a les pimes, per a formar el personal i incorporar la tecnologia. Així mateix, estem impulsant mesures que tenen com a protagonistes el comerç, però també les institucions locals, les quals tenen el poder de posar en marxa iniciatives que impulsin la seva digitalització i modernització». 

També hi ha participat Montserrat Ballarín Espuña, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona. Ballarín ha posat de manifest que «durant el 2020 s'ha fet patent la necessitat de la transformació digital, han estat els mateixos comerços al detall qui han entrat en la dinàmica de la digitalització, el què està permetent la recuperació. És important generar sinergies i desenvolupar-se en aquest futur. A Barcelona estem treballant perquè existeixi un comerç físic, present a tots els carrers de la nostra ciutat, complementat per l'e-commerce». Finalment, Méndez i Ballarín han coincidit a l'hora d'apuntar que el futur del comerç rau en l'omnicanalitat.

D'altra banda, el col·loqui del BNEW Economic Zones a l'Estació de França ha reunit el primer fòrum de Zones Econòmiques de l'Atlàntic, el qual ha comptat amb Courtney Fingar, editora en cap d'Investment Monitor, com a moderadora, i amb les reputades veus d'Ahmed Bennis, secretari general d'AEZO (Organització de Zones Econòmiques d'Àfrica); Shannon Fura, membre de la junta directiva de NAFTZ i partner de Page Pura; i Gustavo González Vega, president d'AZFA (Associació de Zones Franques de les Amèriques).

A la sessió s'ha fet visible la gran oportunitat del comerç, la industrialització i la cooperació per a les zones econòmiques de l'Atlàntic.

Formació com a mètode de creixement

En el cas del BNEW Talent, el qual se celebra a La Pedrera, s'ha parlat del 'Reskiling i millora de les competències per a impulsar el creixement de la teva organització', sobre l'aprenentatge i la formació com a element clau per garantir la supervivència de les organitzacions.

Hi han pres part Jordi Arrufí, mànager del Program of Digital Talent de Mobile World Capital, com a moderador, Ona García Bea, cap de la Gestió del Talent d'Iberia a Bayer, i Cristina Ghetti, directora de Workforce 360 a Nestlé. Durant el debat s'ha posat de manifest que per a les dues companyies Barcelona té un paper clau en l'atracció de talent.

Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament amb fons propis, com son els arrendaments industrials del Polígon de la Zona Franca de Barcelona, i amb la seva gestió patrimonial.

Encara que el seu camp principal d'activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua com a dinamitzador per a la transformació empresarial cap a l'economia 4.0 i organitza esdeveniments d'interès econòmic per Barcelona, com el saló logístic SIL o l'immboliari BMP.

Al seu plenari hi té representants del govern espanyol, de l'Ajuntament de Barcelona i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.