YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

João, el metge voluntari de la vacuna de la Covid que ha mort amb tan sols 28 anys

Espanya ha sol·licitat més de 31 milions de dosis d'aquesta vacuna

João Pedro Feitosa, metge brasiler que ha mort per coronavirus
João Pedro Feitosa, metge brasiler que ha mort per coronavirus als 28 anys | UFRJ

João Pedro Feitosa, un jove metge brasiler que participava com a voluntari a l’assaig de la vacuna experimental de la Universitat d’Oxford, ha mort als 28 anys. L’alarma ha saltat a Espanya després que el govern sol·licités la compra de més de 31 milions d’aquestes dosis que permetria debilitar el contagi del coronavirus.

Tot i això, sembla que la dosi de la vacuna no va ser la raó de la seva mort. De fet, ni tan sols va arribar a aplicar-se-la. Segons apunta el mitjà brasiler ‘O Globo’, João Pedro Feitosa va infectar-se a un hospital de Rio de Janeiro, on es trobava tractant malalts de coronavirus. Tal com apunta el citat diari, el jove brasiler estava a un grup de control i en cap moment va rebre la dosi experimental.

Confirmen que la mort no es va produir per la vacuna contra el coronavirus

L’explicació té lloc un cop s’analitza el protocol d’assaig de la Universitat d’Oxford. La meitat de voluntaris rep, efectivament, una dosi de la vacuna experimental. L’altra meitat, però, rep una vacuna contra la meningitis i realment no saben quina l’han aplicat fins al final del procés.

D’aquesta manera, els assajos continuen després que el fabricant de la vacuna, AstraZeneca, confirmés que no hi havia cap raó per preocupar-se. Així ho informava ‘The Washington Post’: «No hi ha cap problema que pugui fer que l’estudi s’aturi», afirmava Brendan McEvoy, un portaveu de la farmacèutica.

L’assaig de la vacuna d’Oxford continuarà sense interrupcions

«Podem confirmar que s’han seguit tots els processos de revisió exigits. Tots els assajos mèdics d’importància són avaluats acuradament per investigadors, un comitè de seguretat independent i les autoritats reguladores. Aquestes avaluacions no han generat cap preocupació sobre la continuïtat de l’estudi en curs».

La Universitat d’Oxford també va confirmar que l’assaig continua sense alteracions: «Després d’una avaluació minuciosa sobre la defunció a Brasil, no hi ha cap preocupació sobre la seguretat de l’assaig clínic. La revisió independent i les autoritats reguladores brasileres han recomanat que l’assaig ha de continuar», informava a través de ‘The Washington Post’.


Comentaris

envia el comentari