YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Commoció a l'esport: Perd la vida amb 14 anys i per Covid la nedadora Mariana Ferreira

La jove ja havia superat la malaltia amb anterioritat, però es va tornar a contagiar

La jove nedadora de 14 anys Mariana Franklin Ferreira
Commoció a l'esport: Perd la vida amb 14 anys i per Covid la nedadora Mariana Ferreira | Twitter

La pandèmia continua cobrant vides i històries de moltes parts del globus, si bé cadascuna és una tragèdia, aquelles que afecten els més joves sempre causen una major commoció. És el cas de Mariana Franklin Ferreira, que després de superar amb anterioritat la malaltia, ha mort després d'una recaiguda del virus.

La jove atleta de tan sols 14 anys va competir la setmana passada en el Campionat Nacional de Natació, celebrat al Parc Aquàtic del Complexo Rebouças, al Brasil. Allí participava en les disciplines de 50, 100 i 200 metres lliures.

Va ser durant una de les proves quan la jove va començar a sentir que alguna cosa no anava bé. I és que una de les simptomatologies causades per la Covid va començar a afectar la nedadora. Forts maldecaps i dolors corporals van fer saltar les alarmes, només un mes després que hagués estat donada d'alta en un centre hospitalari.

Mariana havia donat positiu per coronavirus un mes abans de la competició i havia completat el seu període de quarantena obligatòria.

Lluita contra el virus

El dia 12, següent de la competició, la jove informa els seus familiars que el seu estat ha empitjorat i que tenia febre. L'endemà la seva mare decideix traslladar-la a un hospital per la seva inflamació a la gola, motiu pel qual també s'havia afligit la nedadora. En aquest moment la febre que patia la jove no havia desaparegut.

Ambdues es dirigeixen de nou al domicili familiar, que abandonarien el dia 16 per a tornar a un recinte mèdic per a comptar amb l'opinió d'un professional. El diagnòstic de l'especialista conclou que té amigdalitis i la gola inflamada. Des d'aquest moment Mariana comença a tenir nàusees, i el metge li comunica tant a la mare com a ella que han d'esperar que li faci efecte el tractament.

L'endemà, gairebé al final del dia, la mare preocupada per l'estat de la seva filla decideix portar-la de nou al centre mèdic, on per complicacions que es desconeixen va haver de ser traslladada a un altre centre, en aquest cas Santa Casa, com informa el diari brasiler 'Forum'.

Mariana arriba al centre amb la pressió arterial baixa i falta d'oxigen. Després d'una sèrie de proves es determina que la funcionalitat del seu pulmó estava molt deteriorada, i decideixen portar-la a la Unitat de Vigilància intensiva, sota un diagnòstic de gravetat.

El dia 18 roman intubada sota el mateix diagnòstic, encara que la metgessa incideix en què el seu estat és estable. La tràgica notícia es va produir dissabte passat, dia 19. La jove va patir dues parades cardiorespiratòries, sent l'última d'aquestes la que posés fi a la seva vida.

La covid en menors

Si bé s'ha destacat en nombroses ocasions que la covid afecta amb major dificultat als estrats de la població que sofreixen una major feblesa, aquest tipus de casos se sumen a la veracitat i precaució de mesures que s'adverteixen des de l'Organització Mundial de la Salut, o els governs de molts països.

Coincideix la notícia amb aquells que vulneren amb major regularitat la sèrie de prohibicions establertes. Els joves continuen sent els que menys cas adverteixen a la pandèmia i, encara que sigui trist, no són aliens a la devastació que causa la patologia.

Encara que sigui una etapa en la qual els hàbits quotidians es veuen alterats per les restriccions de mobilitat, cal reiterar una vegada i una altra la crida a la calma que es promulga des de les institucions governamentals. Perquè només d'aquesta manera es podrà tornar a una nova normalitat que permeti passar pàgina i trobar pau en casos com el de Mariana Ferreira.


Comentaris

envia el comentari