Viatge llampec de Felip VI a Barcelona: aterra i marxa en qüestió d'hores

El monarca i Letícia han viatjat a Barcelona per entregar el Premi Cervantes | Ho han fet, però, amb màxima discreció i sense avisar ningú

Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant
El rei ha visitat Barcelona per entregar el Premi Cervantes però ha marxat ràpidament | Cedida

Viatge llampec de Felip VI a Barcelona. El rei i Letícia han viatjat aquest matí a Barcelona per a entregar el Premi Cervantes al poeta Joan Margarit però ràpidament han plegat veles i han marxat de la ciutat comtal sense avisar ningú. La Casa Reial, hores després de l'entrega d'un premi que ja es va ajornar el passat mes d'abril per l'eclosió de la pandèmia, ho ha fet oficial a través d'un vídeo als seus canals oficials. 

L'acte ha tingut lloc al Palauet Albéniz de Montjuïc i ha comptat amb la participació de José Manuel Rodríguez, ministre espanyol de Cultura.

Secretisme absolut a la Casa Reial

La notícia l'avançava el diari 'El País' aquest migdia i posteriorment ho ha confirmat la casa del rei, que ha difós imatges de la trobada. A l'acte hi ha assistit també la reina Leticia i el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Margarit ha rebut així, finalment, el guardó que li va ser concedit el 2019 i que hauria d'haver recollit a l'abril en una cerimònia a la Universitat d'Alcalà de Henares que es va cancel·lar degut a la crisi sanitària.

L'acte no s'havia comunicat per part de la Casa Reial i no constava a l'agenda del monarca. El lliurament del guardó s'ha fet amb discreció a l'interior del Palauet Albèniz, a Montjuïc. Felip VI ha entregat el trofeu a Margarit tot expressant-li el "gran honor" que representa fer-ho, segons es pot apreciar en les imatges que ha difós la mateixa casa del rei. «No podem fer discursos aquí», ha comentat el rei a Margarit abans de fer-li entrega del Premi Cervantes.

Al seu torn, Margarit ha llegit un parell de textos als reis, entre els quals un fragment d'un poemari propi en català.


Comentaris

envia el comentari