Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un infant

Perd la vida un nen de només 2 anys en quedar-se sol al cotxe durant hores

El nadó moria a causa de les extremes temperatures i la manca d'hidratació

Hi ha històries que resulten tràgiques en la seva naturalesa i tenen lloc de les formes més desgraciades que un ésser humà es pot imaginar. Una de les últimes té com a escenari el país veí, Portugal, més concretament Lisboa i ha consternat tota la ciutat.

El fatídic acte va tenir lloc el passat divendres a les 9.00 hores del matí, quan una mare de família es disposava a portar els seus fills a l'escola. En el procés, la progenitora va oblidar el més petit de la família al vehicle durant hores, fet que acabaria provocant la mort al menor.

El petit va morir a causa de la seva exposició a altes temperatures mentre es trobava a l'interior de vehicle. A aquest fet, cal sumar-li la quantitat d'hores en què el nen no va consumir cap mena de menjar ni beguda, fet que va agreujar la simptomatologia provocada pel cop de calor que va desencadenar al llarg de les set hores que va passar a l'interior del vehicle.

La veu d'alarma va saltar des del centre escolar del nadó: no havia arribat a les aules i es van comunicar amb els pares. La identitat de la família afectada, a causa del dramatisme de la història, no ha transcendit a l'opinió pública. Segons ha informat el mitjà 'Observador' de la ciutat lusitana, així que es va donar a conèixer l'estat del nadó, els serveis d'emergència van acudir a la zona i el van trobar ja en un estat de gravetat notòria.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Intent de reanimació

Tot i els esforços dels especialistes mèdics, els 30 minuts de reanimació posteriors van ser en va. La situació va arribar a tal gravetat que van decidir traslladar el petit al centre hospitalari Santa Maria, però ni amb l'ajuda d'altres especialistes van aconseguir salvar la vida del menor.

A causa de la traumàtica història, la família de la menor rebrà ajuda psiquiàtrica. I és que el cas parlem d'una negligència, però pel que sembla, en cap cas va existir intenció per part dels progenitors de deixar el petit al cotxe, pares que no són capaços de perdonar-se el que ha passat.

De moment, la Fiscalia General de la Nació ha començat a investigar els fets per aclarir com van poder tenir lloc els fets i si realment es tracta d'un acte no premeditat. Durant aquesta setmana es faran tota mena de proves al cos de la víctima per determinar les causes finals que van ocasionar la pèrdua del menor.

Cal recordar que aquest terrible succés no és un cas aïllat. Encara que es tracti d'un acte tremendament incomprensible, la veritat és que ja ha passat amb anterioritat.

Badades que no es perdonen

Un altre acte semblant va tenir lloc en un vehicle al districte d'Hodges, a Alabama, segons va reportar el xèrif del comtat de Franklin en un comunicat a tots els veïns. La parella es va enfrontar per aquesta causa a un delicte d'homicidi amb imprudència per la mort del seu fill, que va ser trobat dins d'un cotxe a altes temperatures.

Els serveis d'emergència que van acudir al lloc dels fets tampoc van poder fer res per salvar el nen, que es trobava en un estat d'extrema gravetat quan van arribar al lloc, on únicament van poder certificar la mort del menor.

Els seus progenitors, de 20 i 21 anys respectivament, no van declarar sobre els fets i també es van sotmetre a tractament psicològic davant la traumàtica escena viscuda. En ambdós casos, una de les tasques fonamentals és aconseguir aclarir els fets per treure càrrega emocional a la família.