Fachada del Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Mor el noi de 14 anys que lluitava per la seva vida en un hospital d'Espanya

El jove va ser atropellat i va morir poques hores després a un hospital de Cartagena

Aquest dissabte dia 2 d'octubre, al voltant de les vuit del vespre, un jove de 14 anys va ser atropellat al carrer Cayetano Mergelina de Yecla, a Múrcia. Després de l'accident, la víctima va ser traslladada a l'Hospital Universitari Virgen de la Arrixaca de Cartagena, on finalment va perdre la vida. Cada dia es produeix un accident viari que posa en perill la vida de les persones implicades, i la majoria d'aquests successos acaben sense greus conseqüències o morts.

No obstant això, en aquest tipus de successos intervenen molts condicionants que determinen la magnitud del mateix. La velocitat del cotxe, la força de l'impacte o en quina part del cos es produeix influeixen en les conseqüències que reben els afectats o les víctimes. L'accident d'aquest passat cap de setmana ha tingut lloc un accident automobilístic que ha pres la vida a un menor. No s'han revelat detalls dels fets, però les conseqüències han estat nefastes.

Mor un jove de 14 anys després de ser atropellat

El nen de 14 anys que anava caminant per la calçada va ser envestit per un vehicle a molta velocitat que el va deixar inconscient. Els serveis d'emergències de la localitat van rebre una trucada d'alerta al voltant de les vuit i deu minuts de la tarda. El 112 de la Regió de Múrcia va ser alertada per la conductora del vehicle implicat en els fets minuts abans.

La dona, notablement molt nerviosa, va indicar que havia atropellat un nen i que, després de l'impacte, havia quedat en estat d'inconsciència total. A causa de les conseqüències d'accident, l'escena que es va generar va obstaculitzar la circulació de la resta de vehicles i va atreure la intervenció dels que havien presenciat l'escena. Allà es va traslladar una Unitat Mòbil d'Emergències de la Gerència d'Urgències i Emergències Sanitàries 061, que van intentar reanimar i estabilitzar la víctima.

En el moment de l'arribada, el jove no tenia constants vitals, per la qual cosa van començar a practicar-li la reanimació cardio pulmonar. Finalment, després d'una llarga i angoixant estona van aconseguir recuperar el pols i estabilitzar-lo. Un cop a l'interior de l'ambulància, van anar cap a l'Hospital Clínic Universitari Verge de la Arrixaca de Cartagena, a Múrcia.

L'estat de salut del jove estava en un estat de molta gravetat, de manera que ràpidament va ser atès pel personal sanitari de centre. Tots els experts van estudiar el cas i es van posar a fer les tècniques per aconseguir salvar-li la vida al menor. No obstant això, després de molts esforços i cures, el jove va morir als pocs minuts de la seva arribada al centre hospitalari. No n'ha transcendit el quadre clínic ni les ferides que va patir després de ser atropellat.

Les autoritats han volgut mantenir tot aquest succés sota el secretisme i han evitat donar la identitat de les persones implicades en el sinistre. Tampoc es coneixen les circumstàncies de com es van desenvolupar els fets ni l'estat de la conductora. A més, no se sap si el menor anava caminant per la calçada travessant un pas de zebra o si la implicada va incomplir alguna norma de circulació.