Un dels dos rescats de banyistes que els socorristes de Platja d'Aro han fet aquest estiu. Imatge cedida el 14 d'agost del 2020

Perd la vida un adolescent de 16 anys en una platja de l'Empordà

Els seus pares han donat l'alerta als socorristes perquè feia estona que no el veien

Un adolescent de 16 anys ha mort ofegat aquest dissabte, 15 d'agost, a la tarda davant la Platja Gran de Platja d'Aro, al Baix Empordà. Cap a tres quarts de quatre de la tarda, els pares del menor han alertat els socorristes, dient que el seu fill havia anat a fer snorkel i no el veien. La família, que viu a la Garrotxa, estava passant el dia a la platja.

Els socorristes han avisat la Policia Local, que ha enviat l'embarcació que té el cos a fer recerca i, al seu torn, ha activat també Salvament Marítim i els Mossos d'Esquadra. Mitja hora més tard, l'adolescent ha aparegut surant a l'aigua. Tot i que se l'ha traslladat ràpidament a la sorra i se l'ha intentat reanimar —fins al lloc, s'ha desplaçat l'helicòpter del SEM— no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

La família del menor, que viu a Olot, estava passant el dia a la Platja. L'adolescent havia entrat al mar per practicar snorkel i cap a tres quarts de quatre de la tarda, inquiets perquè no el veien, els seus pares han avisat els socorristes.

Fins al lloc també s'hi han desplaçat els Bombers de la Generalitat i efectius de la Guàrdia Civil. Des d'Emergències s'ha activat una unitat de suport psicològic per atendre els familiars del menor. Per la seva banda, el servei d'atenció a la víctima de la Policia Local ha acompanyat els pares en tot moment. Aquest dissabte, a la Platja Gran de Platja d'Aro hi oneja la bandera verda.

Segona víctima del dia a les platges catalanes

El jove de 16 anys és la segona víctima d'aquest dissabte a les platges catalanes, després que aquest migdia perdés la vida un home de 80 anys ofegat a la platja de la Pineda de Vila-seca, al Tarragonès. 

En total, amb aquestes dues morts, a les platges catalanes han mort 20 persones aquest estiu, tal com ha informat Protecció Civil, que insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

A més, alerten que si els banyistes observen que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua, cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les condicions pròpies i les limitacions físiques i evitar un sobreesforç que dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.