Mor tota una família valenciana de Covid en només un mes: mare, pare i fill

Els familiars van morir amb pocs dies de diferència

Imatge d'una persona donant la mà a una altra que es troba ingressada a l'hospital
Moren diversos familiars en poc temps de diferència per Covid | Cedida

Nova tragèdia la que s'ha produït a Espanya per culpa del coronavirus. Han mort un pare, una mare i un fill de la mateixa família amb tot just un mes de diferència en haver-se contagiat tots ells de covid. Ha succeït en un poble de València, l'Alcúdia.

Va ser a principis de desembre quan els tres membres d'aquesta família es van contagiar, segons la notícia que ha publicat 'El Español'. Va ser llavors quan el pare, de 85 anys, va perdre la vida perquè no va aconseguir superar la malaltia. Cal destacar també que, a més de ser una persona major, tenia una malaltia prèvia, perquè patia leucèmia.

Una tragèdia a la família

Per part seva, la mare, de 80 anys i el fill, de 55, van continuar lluitant un mes més. L'enterrament de l'home es va celebrar el dia 9 de desembre i aquest mateix dia, el seu fill ja va haver de ser ingressat també per coronavirus a l'hospital. La mare ja ho havia fet el dia 4 de desembre.

Ja amb la trista notícia de la pèrdua del pare, mare i fill es van mantenir ingressats en un hospital, tractant de tirar endavant. No obstant això, tampoc va poder ser. Tan sols un mes després de la defunció del seu pare, el 4 de gener, el fill de 55 anys va perdre també la vida. L'endemà passat la mare no va poder lluitar tampoc més i va acabar per morir.

Ara la família dels tres morts està completament destrossada. i és que cal tenir en compte que l'home de 55 anys tenia dona i una filla, que ha acabat per perdre als seus dos avis i el seu pare en els últims mesos.

Malgrat que la família directa no ha volgut parlar sobre el succeït, sí que ho han fet alguns veïns, que s'han pronunciat sobre el trist succés. «Vicente tenia leucèmia, però es medicava i estava raonablement bé», han assegurat alguns sobre la defunció de l'home de 85 anys. Es tracta sens dubte d'un cas singular, pel qual tots els que coneixien a la família han quedat consternats, i no és per a menys. Si perdre a un familiar o ser estimat ja és dur, perdre a tres persones en tan breu període de temps és encara molt pitjor.

Ja s'han donat casos semblants

Per desgràcia, a Espanya s'han donat ja altres casos similars. Fa a penes unes setmanes que es coneixia la història d'una altra família afectada pràcticament de la mateixa forma pel virus. El poble de Crevillent, també de la Comunitat Valenciana, va ser testimoni de quatre defuncions molt tràgiques per covid.

Van perdre la vida en el mateix poble i amb pocs mesos de diferència dos germans. No sols això, sinó que altres dos membres d'una mateixa família, encara que diferent a la d'aquests dos germans, també van morir en el mateix poble, van ser mare i filla, aquesta última de 41 anys.

Es tracta, sens dubte, de casos tristos i no gaire habituals, però que sí que es donen. I és que és fàcil que en contagiar-se una persona, aquesta transmeti el virus als seus éssers més afins, perquè és en aquests moments amb els únics que pràcticament es pot tenir contacte.

Així doncs, és per això que s'estan donant aquests casos de defuncions pel virus de membres de les mateixes famílies i amb poc temps de diferència, perquè en la majoria de casos es tracta de contagis que s'han produït entre la mateixa família o en els mateixos llocs.

És per això, precisament, que és molt important mantenir totes les precaucions respecte al virus fins i tot quan ens trobem en reunions d'àmbit privat amb persones amb les quals ens reunim habitualment, perquè mai se sap on pot trobar-se la Covid.


Comentaris

envia el comentari