Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu

El rei Joan Carles, en estat greu de salut

Així ho ha anunciat la periodista experta en la Casa Reial, Pilar Eyre
El rei emèrit Joan Carles I en una imatge d'arxiu
La Casa Reial valora la possibilitat de traslladar Joan Carles I a Espanya   | cedida

La periodista experta en la Casa Reial, Pilar Eyre, feia encendre les alarmes aquest diumenge al vespre amb un missatge força enigmàtic, en referència al rei emèrit Joan Carles: «Amics, tinc una informació molt greu que afecta el rei Joan Carles. Espero poder comunicar-la en les pròximes hores».

[predef]catalunya-diari-625[/predef][predef]catalunya-diari-625[/predef]

Doncs bé, la periodista acaba d'informar que el rei emèrit es troba en un estat greu de salut i la Casa Reial valora la possibilitat del seu trasllat a Espanya. «Les seves filles, Elena i Cristina, han estat els únics membres de la seva família que s'han desplaçat de moment a Abu Dabi.

Diversos mitjans ja avisaven d'un possible problema de salut

Cal destacar que en els darrers dies diversos mitjans de comunicació ja apuntaven que el rei emèrit patia problemes de salut. Sense anar més lluny, aquest dissabte el diari 'El Español' publicava una informació relacionada amb Joan Carles I, en el qual s'assegurava que la seva salut havia empitjorat bastant en els últims dies, fins i tot setmanes.

De fet, era la mateixa Pilar Eyre la qual també assegurava fa un temps que l'estat de salut del rei Joan Carles, efectivament, podria haver empitjorat en les últimes setmanes, encara que ella mateixa advertia que era una cosa que no podia confirmar. Des de llavors, hi ha hagut informacions de tota mena sobre el tema, però res que s'hagi pogut confirmar.

D'altra banda, ja fa unes setmanes que va sorgir una informació que deia que el rei Joan Carles havia hagut de ser ingressat en un hospital d'Abu Dhabi després d'haver-se contagiat de coronavirus. Poc després es va desmentir aquesta informació i es va acabar aclarint que, malgrat que l'emèrit sí que havia acudit a una cita amb el metge, no es tractava de res més que d'una revisió rutinària, molt comuna en persones de la seva edat.

Tot això va generar molta incertesa, ja que va passar en els dies previs a Nadal, pocs dies després que es confirmés que l'emèrit tornaria a Espanya per passar els dies especials de Nadal amb la família. Finalment no ho va fer, i es va arribar a dir que no venia pel risc que suposava moure's donada la perillosa situació de la pandèmia de la Covid-19 a tot el món, sent ell persona de risc.