Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Santiago Abascal i Ignacio Garriga.

Reacció immediata d'Abascal i VOX després dels resultats electorals

El partit celebra haver guanyat aquesta «batalla», però asseguren que «no és una victòria»

Santiago Abascal i Ignacio Garriga.
Vox celebra els onze escons: «D'aquí a un temps liderarem el Govern» | Europa Press

El candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, ha donat les gràcies als més de 200.000 catalans que els han donat suport aquest 14-F i que els han convertit en «els líders de l'oposició: de l'oposició a l'esquerra i al separatisme». Garriga ha dit que Vox ha «guanyat una batalla» però que «no és una victòria» perquè segurament, ha dit, «el separatisme governarà».

Durant el seu discurs des de l'Hotel Avenida Palace de Barcelona ha promès no deixar-se endur per l'eufòria i no decebre les persones que han confiat en ells i ha reconegut que «queda molt camí per recórrer». Tot i això ha destacat haver entrat amb força al Parlament. «Ens han dit durant mesos que no passaríem i hem passat i d'aquí un temps liderarem el Govern», ha predit.

L’objectiu de Vox és «recuperar la Catalunya que el separatisme els ha arravatat»

El centenar d'afiliats de Vox presents a la sala de l'hotel on Garriga i el president del partit, Santiago Abascal, s'han dirigit als mitjans de comunicació, han celebrat amb eufòria els 11 escons aconseguits pel seu partit. Tot i la crida dels líders de Vox a rebaixar l'alegria, els simpatitzants han celebrat la quarta posició com si haguessin guanyat les eleccions amb crits incansables de 'S'ha de votar Vox' i 'Hem votat Vox'.

Tot i ser conscients que seran a l'oposició, Garriga ha celebrat que hagin obtingut representació en les quatre demarcacions catalanes i per tant «poder ser la veu de tots els catalans» que volen «recuperar la Catalunya que el separatisme els ha arravatat». «No us decebrem, no donarem cap pas enrere i no ens desviarem del rumb d'aquestes últimes setmanes», ha dit.

En la celebració dels resultats, han acompanyat Garriga i Abascal, l'eurodiputat Jorge Buxadé; el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, i la diputada, Rocío Monasterio, entre d'altres. El partit ha muntat una bastida amb una càmera davant de l'hotel per celebrar els resultats i han sortit al balcó de l'hotel per saludar a la càmera i als afiliats que han sortit al carrer.

Abascal opina sobre els 11 escons

Per altra banda, el president de Vox, Santiago Abascal, ha celebrat els 11 «modestos però digníssims» escons en unes circumstàncies «complicades». Tot i que entén que han fet «una gesta històrica» i que han quedat per davant de «molts que ens tiraven pedres», considera que tenen «poc a celebrar i molt que treballar». Abascal ha assegurat des de l'Hotel Avenida Palace de Barcelona que els resultats electorals a Catalunya són «dolents per a Espanya» i per tant «són uns mals resultats per a Vox» perquè «els partits que han atacat l'ordre constitucional han obtingut les tres primeres posicions», ha lamentat.

Tot i reconèixer que Vox no ha guanyat, Abascal considera que amb els 11 escons s'inicia una «esperança» a Catalunya per a molts, «fins i tot alguns que no ens han votat, però que ja ens estan mirant i que estan esperant que encertem», ha explicat. «És un petit èxit que hem d'entomar amb amplitud de mires i sense eufòries», ha conclòs.