Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pau Donés damunt d'un escenari amb la guitarra

Mor Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo

Tenia 53 anys i patia càncer des de 2015

Pau Donés damunt d'un escenari amb la guitarra
Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo, ha mort als 53 anys. | ACN

Aquest dimarts, 9 de juny, ha mort el cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, als 53 anys víctima del càncer de còlon contra el qual lluitava des del mes d'agost de l'any 2015. Tot i que l'abril de 2016 va anunciar a Twitter la seva recuperació del càncer, Donés va tenir una recaiguda que va fer pública el mes de febrer de 2017. El gener de 2019 Donés es va retirar dels escenaris, però va seguir treballant en un nou disc per a Jarabe de Palo.

La malaurada notícia l'ha oficialitzat el compte de Twitter del seu grup de música poc després de les onze del matí d'aquest dimarts:

Nascut el 1966 a Montanuy, un petit poble de la Franja de Ponent  —concretament a la Ribagorça, dins la província d'Osca—, Donés va créixer a Barcelona, on el 1995 va crear el grup que el va dur a l'èxit com a vocalista: Jarabe de Palo. 'La flaca' o 'Depende' són dos dels grans i coneguts títols que van dur el grup a la cúspide de la música pop espanyola. El darrer concert de la banda, que ara preparava un nou CD, es va fer el mes de desembre de 2018, a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona.

'Eso que tú me das', la seva darrera cançó publicada

Tot just fa uns dies, el passat 23 de maig,  Donés publicava la que finalment ha estat la seva darrera cançó, 'Eso que tú me das'. Era la primera peça del que havia de ser el nou disc de Jarabe de Palo. Després de cinc anys de lluita contra el càncer,  Donés  feia un cant d'agraïment i d'optimisme a la vida, en un videoclip on, fins i tot, apareixia ballant la seva única filla, Sara.