La periodista Maria Sànchez a RTVE.

Mor massa jove Maria Sànchez, periodista de TVE i dona de Manel Lucas

Sànchez era una de les periodistes referents i històriques de TVE Catalunya

El món del periodisme s'ha llevat amb la pèrdua de la històrica periodista Maria Sánchez. La coneguda cara de RTVE ha mort aquest dijous amb 59 anys víctima d'un càncer.

Amb més de 35 anys de carrera, les dues últimes dècades les ha dedicat a la televisió pública espanyola. Va ser la creadora i directora del primer programa de televisió a l'Estat dedicat al medi ambient, el conegut El Escarabajo verde. Sànchez va ser la primera directora del programa l'any 1997, de la mà del presentador Pere Ortín. 

Els seus companys també la recorden per la seva tasca al capdavant de la informació municipal. La seva dedicació per L'informatiu de TVE l'havia fet molt coneguda i estimada, com es pot veure en les reaccions a la seva mort. Els companys de professió lamenten la mort de la periodista i la destaquen per la seva dedicació amb els companys i bona feina. Sànchez era la dona de Manel Lucas, productor de Minoria Absoluta i exactor del 'Polònia' de TV3

El detall del seu nom de pila

«Mària», amb accent a la primera «a», així és com es feia anomenar la periodista i així l'anomenava el seu cercle proper. Tot i això, el seu nom oficial a RTVE era «Maria José Sánchez». 

La notícia s'ha fet pública aquest matí al programa de referència matinal de RTVE, el Café d'idees de Gemma Nierga de La 2. La periodista Lorena Amo ha fet pública així la notícia:

La mort de Maria Sánchez marcarà un abans i un després al món del periodisme. 

TV3, també de dol

La mala notícia ha esquitxat a TV3, i en concret al Polònia, ja que la periodista era la dona del també periodista Manel Lucas, actor del Polònia i co-creador de Minoria absoluta. La seva mort deixa un buit al món del periodisme, però també al seu marit i als seus 2 fills adolescents. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Manel Lucas, periodista i guionista espanyol, conegut pel seu vessant còmic ha quedat viudo després de la mort de la periodista, la seva dona, Maria Sánchez. Actualment, Lucas, és un dels guionistes de Polònia i Crackòvia de la Televisió de Catalunya, a més de ser col·laborador habitual del magazine matinal d'El Món a RAC1, dirigit per Jordi Basté