Esperanza Nieto

Mor la política Esperanza Nieto, hores després de rebre la pitjor notícia

Dimecres passat li van diagnosticar una leucèmia que ha desencadenat en la seva mort

Esperanza Nieto, directora general de Planificació, Política Econòmica i Financera de la Junta d'Andalusia, ha mort als 52 anys. De vegades, la vida pot arribar a ser molt capritxosa i injusta. I això és precisament el que ha passat a aquesta empresària amb vocació de servei públic.

Aquesta nit s'ha conegut la sobtada mort d'Esperanza Nieto, que va ser diagnosticada d'una malaltia fa tot just uns dies. En qüestió d'hores, el seu estat de salut ha empitjorat greument fins al desenllaç fatal. Una situació que ha agafat per sorpresa moltes persones del seu entorn.

En qüestió d'hores, Esperanza ha passat de ser una de les persones amb més rellevància de la política andalusa a contraure una malaltia greu. Una malaltia que ha acabat amb la vida en qüestió de dies. L'àmbit polític i social andalús ha reaccionat amb estupor i tristesa a la pèrdua sobtada.

Què se sap sobre la seva mort

Segons el diari Sur, Esperanza Nieto ha mort a causa d'una leucèmia detectada fa tot just uns dies. Nieto va ser sotmesa a diferents proves mèdiques la setmana passada, ja que estava malament. Els resultats van confirmar el fatal diagnòstic que ha portat a un desenllaç inesperat.

La directora general va anar dimecres a l'hospital, on li van confirmar el diagnòstic hores abans del desenllaç fatal. Aquest dilluns serà enterrada al cementiri de Sant Gabriel (Parcemasa) de Màlaga. Mentrestant, continuen arribant els condols per part d'ens públics i privats andalusos.

Esperanza Nieto formava part del govern andalús
Esperanza Nieto formava part del govern andalús | EP

A les xarxes socials la recorden com una «meravellosa persona, senzilla, amable i somrient». «Un amor de dona», «una companya de les que mai oblides» o «una pèrdua irreparable», són les expressions mostrades a les xarxes socials. Sens dubte, era una dona molt estimada i admirada.

Una política molt preparada

Esperanza Nieto era una economista molt coneguda a la zona de Màlaga, on va exercir com a professora a la universitat. També va tenir un paper destacat a Unicaja, l'entitat financera de referència a Màlaga. Allí va participar dins del grup Analistas Económicos de Andalucía.

Va néixer a Màlaga el 1970 i era llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Màlaga. La seva formació li va permetre fer una carrera d'èxit dins del món econòmic. Des de fa tres anys ocupava el lloc de directora de Planificació al govern andalús.

Amb la seva mort, Andalusia perd una de les seves referents a l'àmbit de l'economia, l'empresa i la política. El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha mostrat el seu dolor per la mort de Nieto. També la consellera d'Economia, Carolina España, a través de les xarxes socials.

Reconeixement a la figura

El president d'Andalusia, Juanma Morena, ha recordat Esperanza Nieto com «una gran professional». Ha aprofitat per transmetre «la meva abraçada i la de tot el Govern andalús als seus familiars i éssers estimats». Un gest que han seguit altres personalitats de la política andalusa.

Carolina España, consellera d'Economia, s'ha mostrat «molt trista i impactada per aquesta notícia». Ha recordat la morta com «una dona excepcional, brillant i dolça, amb una vida exemplar i lleial servei als andalusos». Molts han lamentat la pèrdua de la directora econòmica del govern.

Com a cap de planificació, va coordinar diversos informes de seguiment sobre l'economia de la comunitat. Va centrar-se en l'anàlisi dels mercats per millorar la innovació i el sector exterior. També va ser fonamental per a l'avaluació de les polítiques públiques i l'impacte dels projectes d'inversió.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp