La tinent d'alcaldia del Prat de Llobregat, Marta Mayordomo, amb el seu característic cabell vermell, en una imatge d'arxiu.

Mor sobtadament Marta Mayordomo, quarta tinent d'alcaldia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat

Militant del PSC, tenia 42 anys i era responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic

Marta Mayordomo, quarta tinent d'alcaldia del Prat de Llobregat, ha mort sobtadament aquest dilluns al matí als 42 anys. Militant del PSC des del 2003, Mayordomo va entrar al consistori l'any 2007 i actualment era la responsable de Desenvolupament Econòmic del consistori. L'Ajuntament del Prat ha decretat tres dies de dol, amb banderes a mig pal, alhora que ha suspès totes les celebracions oficials o manifestacions de caràcter lúdic i festiu a la població.

El consistori ha habilitat un espai al web municipal on la ciutadania podrà transmetre el seu condol. Després de la celebració d'una Junta de Portaveus aquest migdia, l'alcalde ha signat un decret en què ha traslladat el condol i la solidaritat de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i de tota la ciutadania del municipi a la família i a l’entorn més proper de la regidora.

Nascuda l'any 1978 i graduada en Estadística, Marta Mayordomo era regidora de l'Ajuntament del Prat des del 2007. En anteriors mandats havia desenvolupat les responsabilitats de regidora de Salut Pública i Consum, de Comerç i de Turisme, i ocupava la seva actual responsabilitat des del 2015.

Els socialistes catalans, consternats

«Avui, els socialistes estem de dol. Hem perdut de forma ben prematura la Marta. Acompanyem en el sentiment la seva família, amistats i companys del Prat», ha manifestat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una piulada al seu compte personal de Twitter. En una segona publicació, Iceta ha afegit que «portem al cor el somriure de Marta Mayordomo, els seus cabells vermells i el seu compromís polític. La mantindrem viva en el record!».

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, la també socialista Núria Marín, ha manifestat que «estic sense paraules, ens ha deixat la Marta Mayordomo, tinenta d'alcalde del Prat. Companya, alegre i molt compromesa, és una injustícia que se'n vagi tan jove. Només puc estar al costat de la seva família i amics en aquest moment tan dur. Descansa en pau».