Un agent dels Mossos d'Esquadra durant un control a la sortida d'un peatge

La mobilitat a les principals carreteres de Catalunya cau més d'un 70% durant el cap de setmana del pont

Sàmper demana que no hi hagi una «sortida massiva» aquest dilluns i dimarts encara que no hi hagi confinament municipal

La mobilitat a les principals carreteres de Catalunya ha caigut més d'un 70% aquest cap de setmana del pont de la Puríssima afectat pel confinament municipal respecte al 2019. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha detallat que el trànsit tant d'entrada com de sortida a l'entorn metropolità va caure dissabte un 77% respecte a un dia equivalent del 2019 i un 72% als grans corredors. Diumenge, la mobilitat a l'anella metropolitana va reduir-se un 80%.

Divendres, la caiguda va ser del 39% a l'entorn metropolità i del 32% als principals corredors. Dijous, dia en què no s'aplicava el confinament municipal, es va registrar un increment de la mobilitat del 5% respecte al dijous previ i del 9% respecte a un dijous anterior a les restriccions per la Covid-19. Per a Interior, aquest increment és baix, tot i que es van veure algunes cues dijous al vespre.

Sàmper ha afirmat que aquestes dades «evidencien que la sortida no ha estat massiva com es preveia que podia ser». També ha fet un prec que no hi hagi una «sortida massiva» aquest dilluns i dimarts, quan no s'aplica el confinament municipal que està vigent durant els caps de setmana.

Intervenció en una festa en un soterrani a Sant Cugat del Vallès

El conseller d'Interior ha destacat que, en general, la població està complint les mesures davant de la pandèmia del coronavirus i ho ha agraït. Amb tot, ha destacat dos episodis en què la policia ha intervingut, com a exemples del que no es pot produir i ha deixat clar que «es pot enganyar la policia però no el virus».

Així, la matinada de diumenge la policia catalana va intervenir en una festa en un soterrani d'un bar a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Van denunciar 14 persones i van tancar el local. D'altra banda, la Policia Local de Collbató i Mossos d'Esquadra van identificar 20 persones dissabte que es trobaven en un pícnic per celebrar un aniversari en aquest municipi del Baix Llobregat i que, per tant, no complien la limitació de reunió de persones.

2.830 denúncies durant el cap de setmana

D'altra banda, el comissari dels Mossos, Miquel Esquius, ha explicat que durant el cap de setmana s'han interposat 2.830 denúncies —179 d'elles durant la darrera nit—, sumant les dades de la policia catalana i de les policies locals. D'aquestes 2.830, 36 han estat en locals. Durant la darrera setmana, les denúncies s'han situat en les 6.025 l'última setmana, 75 en establiments.

Des de l'inici de la segona onada, ha assenyalat Esquius. s'han interposat 54.818 denúncies —24.430, els Mossos d'Esquadra i 28.388, les policies locals—, de les quals 852 han estat en locals.