YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor a València contagiat de Covid i després de ficar-se les dues dosis de la vacuna

Se li havia administrat la primera dosi el mes de desembre i la segona el 19 de gener

La Unitat de Vigilància intensiva (UCI) per a malalts de coronavirus de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona
Mor a València contagiat de Covid i després de ficar-se les dues dosis de la vacuna | Europa Press

Una persona que ja havia rebut les dues dosis de la vacuna contra la covid ha mort a la Comunitat Valenciana i estant contagiat del virus. Pel que sembla, es tractaria d'un resident d'un geriàtric de la localitat de Viver.

El que hauria succeït amb aquesta persona és que, després d'administrar-se la primera dosi de la vacuna, es va contagiar de coronavirus. Així doncs, en administrar-se després la segona dosi, aquesta no va poder fer res, perquè ja tenia el virus en el seu organisme. L'home hauria perdut la vida ahir mateix a l'Hospital de Sagunt.

Concretament la seva vacunació es va produir entre finals de desembre i la setmana passada. La primera dosi la hi va administrar el passat 29 de desembre. Després d'això, encara que no s'ha determinat quan, es va infectar de covid.

Segons fonts familiars, en declaracions al mitjà 'Las Provincias', la segona dosi, la de record, la hi haurien posat dimarts passat, 19 de gener. No obstant això, ja era tard, ja que durant aquests dies el pacient s'hauria contagiat ja.

Segons ha publicat el diari 'ABC', els metges analitzen cas per cas per a saber si s'ha de posar la segona dosi de la vacuna als ciutadans que ja han rebut la primera i s'han contagiat després de covid.

En el cas d'aquest ciutadà, no es va poder fer res finalment per salvar la seva vida. Pel que sembla, dissabte passat va ser quan va començar a trobar-se pitjor. Segons s'ha pogut saber, el mort era un home bastant alegre i vital, i des d'aquest dia estava molt apagat.

Es va decidir finalment portar-lo a l'hospital després d'haver-li fet una revisió en la residència en la qual es trobava. Va ser el diumenge quan des del mateix centre mèdic van avisar a la família del pacient que podrien estar davant les seves últimes hores de vida, a causa del seu recent estat de salut.

Així doncs, van cridar als fills del difunt per a permetre'ls acomiadar-se del seu pare. L'home es trobava ja amb dificultat per a respirar i l'havien hagut de sedar per a evitar el seu sofriment. En el matí del dilluns va acabar per perdre la vida.

La causa final de la seva mort hauria estat una «pneumònia bacteriana», segons van informar els metges a la família. En la mateixa residència va morir un altre contagiat després de vacunar-se

Cal esmentar que el succeït amb aquest usuari no es tracta d'un cas excepcional. És important recordar que la vacuna és efectiva en el cos des del moment en el qual s'administren les dues dosis d'aquesta, abans únicament ho és en un percentatge molt baix. És a dir, que sempre existeix la possibilitat de contagiar-se si únicament s'ha administrat la primera.

És per això que s'informa les persones que ja han estat vacunades amb la primera dosi que han de continuar mantenint les mateixes precaucions que fins al moment, perquè l'exposició al virus continua sent la mateixa.

A la Comunitat Valenciana, i precisament en la mateixa residència de la qual ara també s'ha parlat, ja va succeir un altre cas semblant fa pocs dies.

Un resident va morir el passat 15 de gener després d'haver-se administrat ja la primera dosi de la vacuna contra la covid. A més, aquesta vacuna la hi va posar també el dia 29 de desembre. En el seu cas es va detectar que tenia coronavirus en ser traslladat a l'hospital per altres motius. L'home va sofrir un accident i, de manera protocol·lària, se li van realitzar les proves de la covid, que van sortir positives. Va ser llavors també quan es va detectar el positiu d'altres residents del geriàtric.

L'home, finalment, va acabar per perdre la vida i es va comptabilitzar com una defunció de covid en les dades de Sanitat, encara que no s'ha informat de la causa exacta de la mort.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari