YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Dol a 'Got Talent': perd la vida un dels seus millors concursants

Es tracta del transformista canari Pedro Eugenio Moreno, més conegut en el món artístic com Xayo

El transformista canari Pedro Eugenio Moreno, més conegut en el món artístic com Xayo, que va ser un dels personatges més admirats de tota la cinquena edició de Got Talent España, ha estat trobat mort a casa seva, segons ha publicat en les últimes hores el periòdic 'La Provincia'. Sens dubte, va ser un personatge que va deixar marcat el jurat durant la seva participació en el talent de Mediaset.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest mitjà apunten que encara no es coneixen les causes de la mort de Xayo, si bé la policia considera que podria deure's a causes naturals per l'absència de signes violents en el seu cos. Cal destacar que el cos de Xayo estava ja en descomposició quan els seus veïns van alertar a la policia de la mala olor que hi havia dins de la seva casa.

«Abans t'agafaven fent això i 10.000 pessetes de multa per marieta»

Xayo va començar en el món del transformisme en plena dictadura franquista. «Abans t'agafaven fent això i 10.000 pessetes de multa per marieta, fixa't si ha canviat aquest país que ara et paguen per fer-lo», deia en el seu pas pel programa Got Talent en 2019, en un clar missatge reivindicatiu davant tota l'audiència del programa.

«Estar en una televisió nacional, en un programa d'aquesta envergadura, és un petit homenatge per a mi, per a la meva vida, per al meu treball». Xayo tenia clar que volia acudir talent de Telecinco per a ser ella mateixa, sense complexos. I la seva aparició en Got Talent España va deixar al jurat meravellat amb el seu art i els seus bons acudits que explicava cada vegada que podia: «La grandesa de gent com tu és que tot el que ha passat ho transforma en una cosa positiva, en alguna cosa que fa sentir bé a la gent», li va etzibar Risto Mejide.

El pas de Xayo per Got Talent va ser tan positiu que es va emportar el vot dels quatre membres del jurat, els qui es van rendir als seus peus per la seva capacitat per a sorprendre'ls. Tant el públic present en l'enregistrament com tot el jurat, no van poder més que posar-se dempeus per a mostrar la seva agradable sorpresa per la gran actuació de Xayo.

A més, Paz Padilla va ser qui més va quedar impressionada per Xayo i li va donar la passada d'or al costat de Dani Martínez. «Amb només mirar-nos, hem pensat que el teu homenatge ha de ser complet i perquè ho sigui...», afirmava Dani.

Dol a Canàries per la mort de Xayo

L'alcalde de Las Palmas de Gran Canaria ha piulat després de la defunció de Pedro Eugenio Moreno, més conegut com a Xayo: «Una notícia trista per a Las Palmas. La defunció del transformista i humorista Xayo suposa una enorme pèrdua per a una ciutat que va gaudir del seu carisma, els seus infinits recursos i indumentàries i el seu espectacular llegat. Una persona icònica i amb valors. #DEPXayo», resava el seu tuit homenatge a Xayo.

Des del compte oficial del Carnestoltes de Las Palmas, també recordaven la figura d'un artista que sempre va tenir clar qui volia ser en el món de l'humor i transformisme canari. «Las Palmas de Gran Canaria lamenta la pèrdua del transformista i humorista Xayo. Trobarem a faltar els seus acudits, les seves perruques, els seus vestits, els seus talons... El seu llegat, de lluita per la igualtat i respecte a les diferències, i el seu record acompanyaran sempre al món del Carnestoltes».

Una altra dels personatges més actius del col·lectiu LGTBI, Carla Antonelli, acomiadava així al transformista Xayo amb unes sentides paraules a través de Twitter. «Troben mort a la seva casa al transformista Xayo, tota una institució en l'espectacle a Canàries des de l'any 1977, que descansi en pau i condolences a la seva família; gràcies, Xayo per tots els moments i somriures que ens vas donar», escrivia en les seves xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari