Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Treballadors preparats per rebre persones infectades de coronavirus en un hospital de Corea del Sud el 28 de febrer de 2020

Moren almenys 19 avis en una residència de Madrid pel coronavirus

Gairebé la meitat dels avis, uns 70, han estat infectats pel virus
Treballadors preparats per rebre persones infectades de coronavirus en un hospital de Corea del Sud el 28 de febrer de 2020Almenys 19 persones han mort a causa del coronavirus en una residència de Madrid. | Catalunya Diari.

Tragèdia a Madrid. Almenys 19 avis d'una residència de la capital espanyola han mort  a causa del coronavirus. La situació l'han denunciada diversos familiars de la residència, anomenada Monte Hermoso, i instal·lada a Madrid.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

El contagi s'ha estès ràpidament

«Fins dissabte ens han estat dient que hi havia 10 casos. Però l'endemà, ahir, ens van reconèixer que hi havia  70 casos i 17 morts, després de les proves realitzades per les autoritats sanitàries», han comentat familiars dels difunts a 'El Periódico'. L'última dada diu que són 19 els morts  relacionats amb el coronavirus en aquesta residència de gent gran. 

Ara, aquests familiars retreuen als gestors de Monte Hermoso la «mala praxi» realitzada, ja que el contagi s'ha estès ràpidament, per la qual cosa temen que augmenti el nombre de morts. Per aquest motiu, demanen més mitjans per a contenir la malaltia.

«Tan sols hi ha un metge contractat al matí», explica Rosana Castillo, filla d'una dona que està a la residència, «i una infermera en torn de matí i tarda. Ara ens diuen que el metge ve tot el dia, però no sabem què ocorre a la nit». A més, la testimoni fa patent que el centre els ha explicat que «han augmentat els recursos i que havien comprat oxigen».

 

Demana a l'administració que inspeccioni la residència

Una altra solució per part de la residència, segons ha relatat Castillo, ha estat la possibilitat que puguin emportar-se als familiars asimptomàtics a casa seva, una mesura que no secunda i considera «il·legal» a la vista dels criteris difosos per les autoritats sanitàries. Concretament, el centre ha enviat a les famílies un correu electrònic amb un document que han de retornar signat, «pel qual se'ns indica expressament el refusi d'aquesta possibilitat, mantenint la cura dels residents a càrrec de l'entitat».

Per tot això, la denunciant ha demanat a l'administració pública que inspeccioni aquesta residència amb diversos metges d'hospitals. «És una barbaritat que estiguem deixant morir a aquestes persones», ha declarat.