Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de la cuinera Adriana Restano

Mor als 44 anys la coneguda cuinera espanyola Adriana Restano

Regentava el 'Nina Pasta Bar' al centre de Madrid, i va participar en espais culinaris de TVE

La cuina espanyola ha perdut a una de les representants més talentoses. Adriana Restano ha mort als 44 anys, segons ha informat la 'Cadena SER' a través de fonts familiars. La cuinera, que regentava el restaurant 'Nina Pasta Bar', ha mort «sobtadament per causes naturals».

Segons ha informat la cadena, la cuinera Adriana Restano va morir el 30 de desembre amb només 44 anys. Les causes exactes de la seva mort no han transcendit, tot i que es confirma que ha sigut per causes naturals. Així mateix, la seva mort ha causat gran consternació al sector, on era molt coneguda.

Era propietària del 'Nina Pasta Bar', un emblemàtic local situat entre La Latina i Porta de Toledo. Emplaçat al centre de Madrid, en mans de Restano es va convertir en tota una referència de la cuina italiana. A més, la cuinera havia sortit a la tele de la mà del periodista Mikel Iturriaga.

Aparició televisiva

Caracteritzada pel seu gran carisma i talent innat per a les relacions públiques, la propietària del 'Nina Pasta Bar' va fer el salt al món televisiu. Si ja era una persona molt coneguda a l'ambient culinari, la seva popularitat va acabar de créixer amb la seva participació a 'Banana Split', l'espai de La 2 de TVE.

Pla general d'Adriana Restano amb el davantal de Nina Pasta Bar
La cuinera regentava el 'Nina Pasta Bar', al centre de Madrid | Catalunya Diari

De fet, el seu conductor, Mikel Iturriaga, ha estat un dels primers a reaccionar a la mort de la seva companya. Així, ha definit a Adriana Restano com «una de les persones més amables, simpàtiques, afectuoses, col·laboradores, professionals i entusiastes amb què he coincidit en la meva feina com a periodista».

Segons el presentador, Adriana era «pura alegria i passió pel bon menjar». També ha elogiat el seu restaurant com «un exemple de com fer bé les coses a tots nivells, des de la qualitat dels plats al tracte amb els clients. Et trobarem a faltar, amiga», ha conclòs.

Un local amb molt d'èxit

El restaurant d'Adriana Restano roman tancat des de la seva mort. I és que va ser l'ànima del local, el nom del qual va prendre de la seva àvia tal com ella mateixa explica a la seva pàgina web. «Nina és mai la meva àvia, va néixer en un petit poble de Benevento, no gaire lluny de Nàpols, la millor cuinera del món».

L'àvia Nina va ser tot un referent per a Adriana en la introducció a la gastronomia: «Era capaç de reunir les famílies i fer que l'harmonia fluís gràcies als banquets que preparava». D'ella va aprendre «les seves receptes secretes» que es podien degustar a Nina «de manera fidel i amb un toc italocastís».

El local va adquirir fama gràcies als 'antipasti' i als plats tradicionals com els 'spaghetti carbonara'. Al costat dels productes típics d'Itàlia, la carta oferia menjars menys habituals com els 'gnocchi' de carabassa. Tot i que, sens dubte, un dels millors ingredients era el carisma de la seva cuinera, Adriana Restano.

De Parma a Madrid

Va néixer i es va criar a Parma, però es va mudar a Madrid per estudiar amb una beca universitària. Encara que la idea inicial era passar quatre mesos a la capital, s'hi va quedar per sempre. Allà va iniciar el seu camí professional treballant en grans grups i especialitzant-se en innovació alimentària.

L'any 2018 va fundar el seu propi restaurant on va aconseguir fusionar l'originalitat de la cuina italiana amb la gastronomia espanyola. A més de 'Banana Split' també va aparèixer a 'El Comidista'. Els espais televisius van fer que la seva fama augmentés encara que ja era molt coneguda i apreciada al sector.

Estimada pels seus amics i admirada en la seva professió, Adriana havia esdevingut tot un referent en el negoci. La seva 'Nina Pasta Bar' va aconseguir ràpidament nombroses crítiques i ressenyes en mitjans especialitzats de la capital. Un èxit professional que es devia, en part, al seu bon fer amb els altres.