Història amb final tràgic la que s’ha viscut aquestes últimes hores a les costes del municipi francès de Saint-Cyprien, a la Catalunya Nord. Una balena de grans dimensions, amb 16 metres de llargada, va arribar ahir dimarts al matí al port de la localitat greument ferida. Malgrat els intents dels equips de salvament marítim per salvar-la, l’animal ha acabat morint aquest dimecres.
Segons explica el diari francès ‘L’Independent’, l’animal va arribar al port per raons que es desconeixen i amb ferides molt greus que deixaven un rastre de sang per l’aigua. La seva situació era molt crítica i salvament marítim, juntament amb experts en vida marina del laboratori Aragó de Banyuls, han intentat salvar l’animal i portar-lo de nou a alta mar. No obstant, els esforços no han tingut la seva recompensa i la balena ha estat donada per morta el migdia d’aquest dimecres.
- També et pot interessar: Troben una balena morta amb més de 6 quilos de plàstics a l’estómac
Intervention en cours sur le port de Saint Cyprien, une baleine blessée de 18 m retrouvée échouée dans le port.
Présence de l’équipe des sauveteurs nautiques @SDIS66 pour baliser une zone de confort pour que le cétacé puisse reprendre des forces en attendant la suite du sauvetage pic.twitter.com/2W8Wi67qTo— SDIS 66 (@SDIS66) 11 de desembre de 2018
Una situació dramàtica que ha atret a molts curiosos
La notícia ha trasbalsat els habitants de Saint-Cyprien, molts dels quals s’han apropat al port per veure com evolucionava la situació. El que més ha complicat tot el dispositiu han estat els moviments sobtats i erràtics de l’animal que, amb la seves grans dimensions, feia encara més difícil qualsevol tasca de rescat.
El dispositiu d’emergència ha comptat amb l’ajuda a distància d’un centre especialitzat en balenes de la Bretanya francesa. Un cop mort, l’animal s’ha enfonsat fins el fons del mar al mateix port de la localitat, però els experts rescataran el seu cos al llarg de les properes hores per tal de dur-lo a un centre especialitzat on se l’hi realitzarà la necròpsia. D’aquest manera, es podrà conèixer la causa exacte de la mort, ja que les autoritats volen saber si les greus ferides que presentava el cetaci eren naturals o han estat provocades per l’home.