Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge del jugador de bàsquet Nico Holguín i les cames d'una persona jugant a bàsquet

Dol a l'esport espanyol: mor amb només 15 anys el jugador de bàsquet Nico Holguín

L'adolescent es va esvair mentre jugava a bàsquet i ha mort una setmana després

L'esport espanyol plora la mort del jove jugador de bàsquet Nico Holguín, de tan sols 15 anys. L'adolescent es va esvair mentre practicava aquest esport i va estar una setmana ingressat entre la vida i la mort. Dimarts va morir, omplint de dol el món esportiu al nostre país.

Nico Holguín, jugador de bàsquet de 15 anys, militava al club Ponferrada 6,25 de la ciutat lleonesa. Els seus companys han seguit de molt a prop la seva evolució esperant un miracle que finalment no s'ha produït. Així, el club ha emès un missatge compartint el dolor de la família de Nico.

Nico era un noi molt estimat al club lleonès, i la seva mort ha causat una profunda commoció. La seva sobtada pèrdua és un gran cop per al bàsquet-base que ja va perdre un jove talent fa uns mesos. Juan Manuel Núñez, jugador de bàsquet del CB Estepona, va morir en les mateixes circumstàncies.

Dol al bàsquet espanyol

El bàsquet lleonès viu hores tràgiques després de conèixer-se la mort del jove Nico Holguín Chaly. Militava al CB 6,25 Ponferrada, on deixava anar a la seva gran passió que era jugar a bàsquet. Va ser precisament practicant aquest esport quan va patir el malaurat col·lapse.

Imatge de Nico Holguín jugant durant un partit de bàsquet
Nico Holguín jugava al Ponferrada 6,25 | Cedida

El passat dilluns 21 de març, l'adolescent estava jugant a bàsquet amb els seus amics al parc del Plantío, a Ponferrada. De sobte i per causes que encara no se saben, va patir un esvaïment. El noi va entrar en parada cardiorespiratòria i va ser atès d'urgència pels serveis d'emergència.

Gràcies a la ràpida intervenció de les assistències mèdiques van poder estabilitzar-lo i fer que arribés a l'hospital amb vida. Després d'haver estat reanimat, una UVI mòbil el va traslladar a l'Hospital de León on va quedar ingressat amb greu pronòstic. Nico ha lluitat per viure durant una setmana, però no n'ha pogut sortir.

Mostres de suport

El jove jugador va perdre la vida el passat dimarts 29 de març, una setmana després d'haver patit el contratemps. Els metges van fer tot el possible, però l'adolescent ha acabat morint a conseqüència de la parada. La notícia no va trigar a arribar als seus companys, amb gran pesar.

El CB 6,25 Ponferrada ha decretat tres dies de dol i ha anunciat la paralització de tota la seva activitat en aquestes jornades. Els companys de Nico estan intentant assimilar un cop tan dur. El club està devastat, i ha agraït a través de xarxes socials les mostres d'afecte rebudes.

«Ens sumem al dolor de la família», va expressar l'entitat a través de les xarxes socials. La publicació s'ha omplert de missatges de suport de persones i clubs, com ara la Cultural Lleonesa, el Burgos o el Palència. «Que dura que és la mort d'un jove, amb tota la vida al davant», es pot llegir als missatges.

Esperaven el miracle

Han estat dies de molta tensió a la família esportiva, ja que han seguit amb molta angoixa l'evolució del noi. «El nostre jugador està lluitant a l'hospital», deien al club. «Els seus companys del cadet i el júnior, i amb ells tot el club, ens aboquem per enviar-li el nostre missatge d'ànim més gran».

Muntatge fotogràfic de Nico Holguín
El bàsquet espanyol està de dol per la mort de Nico Holguín | Twitter

Durant tots aquests dies han mantingut viva l'esperança que Nico es recuperés, però finalment la notícia de la seva mort va caure com una llosa. El club ha anunciat que avui a les 19:30 se n'acomiadaran al Pavelló Antonio Vecino, amb un acte al qual conviden a participar «a tota la família del club».

El juliol de l'any passat, el bàsquet-base va perdre a un dels seus millors talents. Juan Manuel Núñez, jugador del CD Estepona de 17 anys, va perdre la vida mentre jugava a bàsquet. La seva notícia també va causar un gran impacte i personalitats com Sergio Scariolo se'n van fer ressò amb molt de pesar.