Fotomuntatge de Pedro Arriola i Celia Villalobos

Mor Pedro Arriola, marit de Celia Villalobos i antic assessor d'Aznar i Rajoy

El politòleg ha mort als 74 anys després d'una llarga malaltia

Consternació al món de la política espanyola per la mort de Pedro Arriola. Qui va ser assessor de José María Aznar i Mariano Rajoy així com marit de Celia Villalobos, ha mort als 74 anys després d'una llarga malaltia.

Per a molts analistes polítics, Pedro Arriola va ser el 'responsable' que José María Aznar i Mariano Rajoy obtinguessin la presidència del Govern.

Pedro Arriola, el 'responsable' que Aznar i Rajoy arribessin a la presidència

Nascut a Sevilla l'any 1948, Arriola es va interessar ràpidament per la política, ja que, captivat per la causa, va decidir estudiar Ciències Econòmiques i Ciències Polítiques.

El salt de qualitat li va arribar anys després, en plena maduresa quan va començar a treballar amb Aznar en 1989 com a assessor personal, i ho seguiria fent quan aquest va arribar a la presidència per rellevar del càrrec Felipe González l'any 1996.

Anys després, Pedro Arriola seguiria els seus passos al costat de Mariano Rajoy. En 2011, Rajoy va continuar comptant amb els seus serveis i molts creuen que l'ajuda d'Arriola va ser el detonant perquè Rajoy desbanqués Rubalcaba per guanyar les eleccions fa onze anys.

«He portat a la Moncloa dos polítics del Partit Popular», recordava amb orgull l'assessor Pedro Arriola en una entrevista feta recentment.

Imatge de Mariano Rajoy gesticulant i amb cara de sorpresa
Per a molts analistes, Pedro Arriola va ser el 'culpable' que Mariano Rajoy arribés a la presidència del Govern d'Espanya | GTRES

Pedro Arriola era considerat un guru de la política

Pedro Arriola, que col·laborava amb el Partit Popular en matèria d'anàlisi demoscòpica, estratègia i imatge, també va arribar a ser un dels pesos pesants del partit. Doncs, sense haver-se concretat les dates, s'assegura que Arriola també va dialogar amb la banda armada ETA en l'intent que el grup deixés les armes.

Finalment, Pedro Arriola va deixar de treballar per al PP amb l'arribada de Pablo Casado a la presidència del partit. Alhora, la seva dona, Celia Villalobos, també va abandonar el partit amb la seva arribada al càrrec. Finalment, per desgràcia, aquest divendres, 28 de gener, Arriola ha mort i el seu serà traslladat al tanatori de La Paz, a la ciutat de Madrid.