Sembla que el coronavirus segueix turmentant al món sencer. En aquesta ocasió, tot apunta que ho ha fet de manera indirecta, però generant greus conseqüències de tota manera. Es tracta d'un altre tràgic episodi que ha provocat la mort d'un nen.
La pandèmia fa més de dos anys que embolica en un gran malson la població mundial, i no té pinta que tingui gaires ganes de marxar aviat. Per tant, som nosaltres els que ens hem d'adaptar al virus, que creix i evoluciona per moments.
Un exemple clar de la seva camaleònica adaptació és la mort d'un nen de 10 anys. El jove, tal com han informat els sanitaris, ha perdut la vida a causa d'una malaltia associada amb el mateix coronavirus. Amb això, és esgarrifós pensar que les variants segueixen mutant.
El coronavirus no ha marxat, ha evolucionat
El Departament de Serveis Sanitaris de l'estat de Wisconsin (WDHS) va ser l'encarregat de confirmar el passat divendres, 18 de febrer, sobre la mort. La víctima va ser un nen de 10 anys, que patia una rara afecció inflamatòria fortament relacionada amb el coronavirus, tal com assenyalen mitjans locals.
Concretament, la malaltia es tracta de la síndrome inflamatòria multisistèmica en nens (MIS-C). Aquesta malaltia sol manifestar-se un cop l'organisme ha estat exposat al SARS-CoV-2.
Després de conèixer-se la notícia, familiars, amics i éssers estimats s'han mostrat molt afectats després de la trista pèrdua. I és que és dur veure com una persona tan jove, amb tota la vida per gaudir, abandona aquest món de manera cruel i injusta.
Intentem evitar més episodis com aquest
Un cop es va confirmar la seva mort, l'entitat sanitària es va posar fil a l'agulla per prevenir altres casos com el del jove de Wisconsin. I és que els experts consideren clau el procés de vacunació als nens de 5 anys o més per evitar viure episodis molt semblants.
En tot cas, el WDHS ha recomanat als pares que portin els fills al metge en cas de patir alguns dels símptomes. Entre ells, destaquen: febre persistent, dificultats respiratòries, dolor constant al pit, confusió, llavis o cara blavosos, dolors abdominals i incapacitat per despertar-se o mantenir-se despert.
A més a més, des dels Centres de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units han afegit a la llista de símptomes altres que podrien ser sinònim del virus. Aquests són la diarrea, ulls envermellits, marejos, erupcions cutànies o vòmits.
Una malaltia que es propaga cada cop més
Els números mai menteixen, i menys en aquesta ocasió. Aquesta rara malaltia associada al coronavirus està aconseguint fer-se un nom i evolucionar a passos de gegant. Això fa que la població nord-americana tremoli de por.
Sí, ja que, segons les estadístiques oficials, el país registra un total de 6.851 pacients amb aquesta malaltia des de fa més d'un any. D'altra banda, les morts a causa d'ella pugen a la sorprenent xifra de 59. Cal destacar, però, que la darrera actualització d'aquestes dades es va fer el 31 de gener de 2022, i pot haver-hi variacions en els resultats.
Així mateix, els CDC segueixen buscant algun tipus de lògica aquesta malaltia tan estranya que està vinculada amb el coronavirus. I és que des dels centres segueixen sense entendre per què «alguns nens han emmalaltit de MIS-C i altres no. Tampoc sabem si els nens amb certes condicions de salut són més propensos a contraure'l», assenyalen.
Sigui com sigui, el món sencer ja tem novament l'aparició d'un altre virus que ens pot arribar afectar a tots.