▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Perd la vida amb 39 anys un pare de 5 fills que es va negar a posar-se la vacuna

Anton i la seva dona Holly van contraure el virus quan estaven començant a tenir dubtes sobre si van prendre la decisió adequada amb la vacuna

La situació pandèmica provocada per la Covid-19 està millorant a marxes forçades en gran part del món, especialment a les zones més desenvolupades, que tenen accés a les vacunes i que estan immunitzant la població més vulnerable, malgrat que algunes persones encara no confien en les vacunes i rebutgen posar-se-les i algunes d'elles acaben morint per la malaltia. Precisament això és el que li ha passat a un pare de família nombrosa als Estats Units, on el pla de vacunació no és exactament com a Espanya, de manera que amb 39 anys ja va tenir la decisió a les seves mans sobre si havia de vacunar-se o no.

Anton Rivers no era un negacionista de la Covid-19, més aviat el contrari. Tant ell com la seva dona Holly s'havien pres la pandèmia molt seriosament i havien pres totes les precaucions necessàries durant aquest any llarg de pandèmia que portem. Però quan els va arribar el torn de posar-se la vacuna, van dubtar i van decidir no posar-se-la. Lamentablement, aquesta decisió els va acabar cobrant la pitjor de les factures perquè Anton va emmalaltir de Covid-19 i va acabar morint, deixant enrere la seva dona i els seus cinc fills.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Entrevistada per 'Fox 2 Detroix', Holly Rivers va explicar que ara lamenta profundament la decisió de no vacunar-se i que, fins i tot, dues setmanes abans d'emmalaltir van arribar a plantejar-se si havien pres la determinació més favorable per a ells: «Va ser divertit perquè dues setmanes abans que això succeís, estàvem parlant més sobre el tema i dient que potser hauríem de vacunar-nos, i ara és una gran pèrdua per a tots».

Holly va admetre també que ara, sabent què ha passat, canviaria la seva decisió de no vacunar-se sense pensar-s'ho. Desafortunadament ja és tard per Anton, però ella encara podria canviar d'opinió i vacunar-se per evitar córrer una destinació similar a la del seu marit i, especialment, per evitar que els seus fills perdin els seus dos pares en un període de temps tan curt.

Holly demana a la gent que es vacuni

Va ser el passat mes d'abril quan Anton i Holly van rebre la notícia que l'home estava contagiat de Covid-19 després d'haver mantingut contacte amb un positiu en el seu lloc de treball. Arran d'això, tots dos van seguir el protocol i es van fer una prova per a la qual els dos van donar positiu. Tanmateix, mentre Holly superava el virus sense problemes, Anton va veure com la seva salut empitjorava amb el pas dels dies, encara que no tenia patologies prèvies i el seu estat de salut previ era bo. Anton va acabar ingressat a l'hospital i finalment va morir el 13 de maig.

Arran de tots aquests fets, Holly va decidir anar a un plató de televisió per explicar la seva història i encoratjar a altres nord-americans a què es posin la vacuna, ja que en les últimes setmanes el país ha vist com s'alentia el ritme de vacunació perquè un percentatge elevat de persones estan decidint no posar-se cap vacuna. De fet, els col·lectius de persones negres i llatines són dos dels quals tenen més reticències a vacunar-se, segons una enquesta realitzada per la Fundació de la Família Kaiser. El 66% de les persones blanques han rebut la vacuna o volen rebre-la, contra el 59% que presenten les persones de raça negra.

Per aquest motiu, Holly creu que és important que es coneguin aquesta mena de situacions i que es doni una millor informació a la població, ja que les vides de moltes persones encara depenen d'això. Només als Estats Units, el 42,9% de la seva població ha rebut ja almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19, fet que suposa 130 milions de persones, però en les comunitats negres i llatines aquest percentatge és més baix, de manera que el govern de Joe Biden i els diferents estats estan apuntant les seves campanyes d'informació a millorar l'acceptació de la vacuna entre aquests ciutadans.


Comentaris

envia el comentari