Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Almenys 15 morts a Indonèsia per un despreniment de terra

El país torna a ser notícia pels desastres naturals aquest inici d’any. Les fortes pluges han provocat la desgràcia que manté desaparegudes a més de 20 persones

La xifra de morts podria augmentar a Indonèsia
La xifra de morts podria augmentar a Indonèsia | EFE

 

Indonèsia torna a ser notícia pels desastres naturals només començar l’any, després d’un 2018 ple de desgràcies en aquesta zona. Aquesta vegada ha estat un greu despreniment de terra a la regència de Sukabumi, just a l’oest de l’illa de Java del país del sud-est asiàtic. La tràgica esllavissada ha causat almenys 15 morts però es tem que la xifra augmenti, ja que més de 20 persones segueixen desaparegudes.

Els fets van passar el dia d’Any Nou cap a les 19:30h al poble de Sirnaresmi a causa de les fortes pluges que afecten aquests dies la zona, segons explica el portaveu de l’agència indonèsia de resposta a situacions de desastre, Sutopo Purwo Nugrohoa. En total, el desastre ha afectat a prop de 107 persones i més de 30 cases han quedat enterrades pel despreniment de terra.

El despreniment de terra ha deixat molts morts a Indonèsia
El despreniment de terra ha deixat molts morts a Indonèsia | EuropaPress

 

A la recerca de supervivents

En aquests moments, les tasques dels serveis de rescat es centren en la recerca de possibles supervivents que es trobin sepultats sota terra. De fet, les tasques de salvament s’han reprès aquest dimarts després que s’aturessin durant la nit i matinada, segons explica l’agència indonèsia de resposta a situacions de desastre.

«El procés d’evacuació requerirà l’ús de maquinària pesada, però l’accés al poble està obstaculitzat per una gran quantitat de terra», ha explicat el portaveu de l’agència, que destaca les dificultats logístiques per poder dur a terme les tasques de salvament de possibles supervivents. 

En aquest sentit, el portaveu explica que la terra que s’ha desprès a la zona és molt perillosa pels equips de rescat que treballen en aquests moments a la zona. A més, destaca que les fortes pluges han obligat a suspendre les tasques de recerca durant força hores, ja que feien molt perillosa la feina i posava en risc la vida dels professionals. La recuperació de supervivent o possibles cossos, doncs, es preveu llarga i lenta al llarg de les properes hores.