Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatges de les inundacions a la Xina

Pugen a 17 els morts a causa de les pluges torrencials a la Xina

Les greus inundacions i esllavissaments de terra, a part de les víctimes, també han deixat una dotzena de desapareguts i fins a gairebé 470.000 persones afectades al sud del país
Imatges de les inundacions a la Xina
Imatges de les inundacions a la Xina | Agències

 

El balanç de les víctimes mortals a causa de les fortes tempestes i les nombroses esllavissades de terra que hi ha aquests últims dies al sud de la Xina ja pugen fins a 17, mentre que una dotzena de persones estan desaparegudes i hi ha gairebé 470.000 afectats, 179.000 dels quals necessiten ajuda urgent.

Segons l’agència xina de notícies Xinhua, només a la regió de Guangxi, al sud del país, les fortes pluges van afectar a més de 360.000 persones i van causar danys a més de 35.000 hectàrees de cultiu. En aquesta regió, les morts han ascendit fins a un total de nou persones i s’han registrat inundacions en sis ciutats.

També hi ha hagut nombrosos talls de subministrament energètic, mentre que les carreteres, ponts i altres infraestructures han patit greus danys.  La situació en aquesta regió ha estat tan greu, que el govern ha activat una resposta d’emergència de nivell 2 i s’han enviat equips de treball especials i materials de socors a les zones afectades.

A més a més, unes altres set persones han mort a la província veïna de Canton, on les pluges han destrossat també nombrosos habitatges i han causat diversos danys en diferents carreteres. Tot sembla indicar que les fortes pluges continuaran durant les pròximes hores i podran descarregar fins a 120 l/m² a les províncies de Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Hunan, Guangdond, Yunnan i les regions autònomes de Guangxi Zhuang i el Tibet.

Pluges rècord en un mes de juny

Els 688 l/m² de pluja acumulada en el passat mes de juny en algunes parts de Jiangxi i Hunan han batut rècords, segons fons del Centre Meteorològic Nacional. El govern xinès, a més, ha advertit a les autoritats locals que estiguin pendents de les crescudes i desbordaments dels rius.

També et pot interessar...