Més de 2.000 persones han hagut de ser rescatades degut als efectes de les intenses pluges

Almenys 65 morts i 38 ferits per les inundacions del monsó al Nepal

Les autoritats locals informen que el nombre de víctimes mortals podria augmentar perquè encara hi ha desapareguts. Més de 2.000 persones han hagut de ser rescatades

Almenys 65 persones han mort, 38 han quedat ferides i 2,6 milions s’han vist afectades per les fortes inundacions originades pel monsó al Nepal i nord-est de l’Índia. En aquest darrer país, les fortes tempestes també han tingut lloc a l’estat nord-oriental d’Assam, a prop de la frontera amb el Nepal, on han causat des del dijous 4 morts com a mínim, segons ha informat l’Autoritat Estatal de Gestió de Desastres d’Assam.

Més de 2.000 persones han hagut de ser rescatades degut als efectes de les intenses pluges.  Les autoritats nepaleses han informat que  podria incrementar el nombre de víctimes mortalspel fet que més de 30 persones segueixin desaparegudes. Com a contrapartida, el Departament d’Hidrologia i Meteorologia del país va informar que la situació meteorològica comença a millorar i que les pitjors precipitacions es troben ara al sud del Nepal.

Afectacions a milers de persones i danys materials

Ramesh  Thapa, el portaveu de la Policia del país, ha explicat que més de 1.400 habitants han estat evacuats en diferents punts. «Han rescatat a un nen. S’han trobat diversos cossos, però encara desconeixem els detalls», segons ha anunciat el membre de l’organisme.

«Encara estem recopilant informació i el nombre de morts podria augmentar», va informar Bed Nidhi Khanal, el cap del Centre d’Operacions d’Emergència de Nepal, a EFE.  A més, les autoritats locals estimen que unes 10.000 famílies s’han vist obligades a desplaçar-se, mentre que els equips de rescat no han pogut disposar de les dotacions aèries degut a les males condicions meteorològiques.

La força amb la que queia l’aigua del cel degut al monsó va provocar la caiguda de pals del subministrament elèctric, i fins a nou vies d’accés van ser tallades, pel fet que van patir greus destrosses.

Un fenomen meteorològic típic

Els monsons són vents estacionals que s’originen perquè la terra es refreda i s’escalfa més de pressa que l’aigua. Aquests fenòmens originen unes pluges intenses i continuades a tota la zona del sud de l’Àsia des del juny fins al setembre, amb corrents del nord-est. La seva magnitud és tan gran que, com a efectes, acostuma a deixar centenars de morts i milions d’afectats cada any.

També et pot interessar...