Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels efectes del terratrèmol a Indonèsia

Almenys dos morts a Indonèsia per un fort terratrèmol de 7,2

Els fets van tenir lloc diumenge a les illes de la província de Moluques del país sud-asiàtic. Hi ha desenes d’edificis esfondrats i es tem que la xifra de víctimes augmenti
Imatge dels efectes del terratrèmol a Indonèsia
Imatge dels efectes del terratrèmol a Indonèsia | Twitter

 

Un nou terratrèmol ha sacsejat amb força Indonèsia aquest diumenge. En aquest cas, el sisme ha estat de 7,2 graus a l’escala de Richter i l’epicentre s’ha situat a l’est de l’arxipèlag de les Illes Moluques amb la conseqüència d’almenys dos morts. A més, desenes d’habitatges i edificis han patit danys importants a causa del sisme, segons han informat les autoritats locals.

En concret, les víctimes són dues dones que han mort quan es trobaven a l’interior de la seva casa i aquesta ha cedit per la tremolor i han quedat atrapades entre les runes. Els fets han tingut lloc a l’illa de Halmahera, segons ha explicat el portaveu de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres del país, Agus Wibowo.

Imatge de part de la població dormint al carrer després del terratrèmol
Imatge de part de la població dormint al carrer després del terratrèmol | EuropaPress

 

A la recerca de més víctimes

Segons les primeres fonts, la xifra de morts podria augmentar degut a que encara hi hauria gent atrapada entre la runa. «El personal de rescat està intentant arribar a les zones més afectades per terra i mar», ha explicat Wibowo en declaracions als mitjans de comunicació. I és que almenys 58 habitatges han patit danys i més de 2.000 persones han hagut de buscar refugi als edificis governamentals.

L’hipocentre del sisme ha estat a uns 10 quilòmetres de profunditat, just al nord de la ciutat de Ternate, provocant el pànic entre la població. Es tem que els danys materials encara siguin molt més grans, i és que les autoritats creuen que la xifra final d’habitatges afectats seriosament pel terratrèmol podria ser de centenars, ja que algunes localitats han quedat totalment arrasades.

Es dona el cas que aquest arxipèlag d’Indonèsia es troba al bell mig del conegut Cinturó de Foc del Pacífic, una zona on els terratrèmols i les erupcions dels volcans estan a l’ordre del dia. Per tant, el sisme de les últimes hores és un fet habitual, però la intensitat amb què s’ha manifestat és especialment intensa.

També et pot interessar...