El viver de fures il·legal que s'ha trobat a Cunit.

Activistes de 'Meat the Victims' entren en una granja de Sant Antoni de Vilamajor

S'han viscut moments de tensió amb els amos de la instal·lació i ha estat necessària la presència dels Mossos

Uns 160 activistes han entrat per sorpresa en una granja de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) per denunciar les condicions en què viuen les vaques i vedells.  Aquesta acció de protesta s'emmarca en un moviment que va néixer a Austràlia i que actua sota el nom de 'Meat the Victims'. Es tracta de la tercera iniciativa d'aquest grup a Catalunya, després d'ocupar l'1 de desembre de l'any passat una granja de gallines a Mataró i el passat 17 de març una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor.

Els activistes han arribat caminant, després d'uns minuts a dins de la granja han aparegut els amos i s'han viscut alguns moments de tensió.  Finalment, els activistes s'han centrat en els vedells que hi havia a l'exterior i els han donat aigua. Un dels participants, Massin, ha denunciat les «condicions horribles» en què viuen les vaques i els vedells, «mal alimentats» i «separats». Finalment, la presència dels Mossos ha facilitat que els activistes marxessin. 

«Habiten en condicions inadmissibles»

Des de l'associació han volgut denunciar que els animals de la granja ocupada, SAT Tramuntet, «habiten en condicions inadmissibles», i han volgut fer públics alguns dels maltractaments que reben cada dia,  com que  «tenen vaques obligades a no beure aigua i amb el cap entre dos barrots» o que «les tenen forçades a tenir fills per seguir produint i se'ls creen traumes i lesions emocionals irreparables». 

Asseguren que els animals de la granja no estan ben alimentats, provocant que les cries neixin desnodrides i amb problemes de salut. També expliquen que «els omplen de medicaments perquè no es fiquin malalts en les condicions en què viuen» i diuen que «els han vist sufocats, amb convulsions i espasmes». A més, des de 'Meat The Victims' han denunciat el tracte rebut per part dels treballadors de la granja, els quals  «s'han dedicat a insultar, agredir, escupir i intentar atropellar persones amb un tractor».

«Ens han amenaçat de forma molt violenta»

Els activistes han explicat que, tot i que la seva organització «té com a base el pacifisme i mai utilitza la violència», els treballadors els «han tirat excrements» i els «han amenaçat de forma molt violenta». També han dit que «han amagat a vedells que estaven malalts i en males condicions, per a així no poder gravar la realitat que viuen aquests animals dins de la indústria».

Fins al lloc s'ha desplaçat una persona d'una granja propera i ha volgut parlar amb els activistes, assegurant-los que tot el que es feia estava sota la normativa actual i afirmant que s'intenta donar les millors condicions de vida als animals. Finalment, i després que es personés primer la policia local, ha arribat una patrulla dels Mossos d'Esquadra que ha fet de mediadora entre les dues parts i els activistes han abandonat el lloc. 

També et pot interessar...