Activistes de 'Meat the Victims' entren en una granja de Sant Antoni de Vilamajor

S'han viscut moments de tensió amb els amos de la instal·lació i ha estat necessària la presència dels Mossos
Més d'un centenar d'activistes han ocupat una granja de Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès | Action For Liberation

 

Uns 160 activistes han entrat per sorpresa en una granja de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) per denunciar les condicions en què viuen les vaques i vedells. Aquesta acció de protesta s'emmarca en un moviment que va néixer a Austràlia i que actua sota el nom de 'Meat the Victims'. Es tracta de la tercera iniciativa d'aquest grup a Catalunya, després d'ocupar l'1 de desembre de l'any passat una granja de gallines a Mataró i el passat 17 de març una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor.

 

Els activistes han arribat caminant, després d'uns minuts a dins de la granja han aparegut els amos i s'han viscut alguns moments de tensió. Finalment, els activistes s'han centrat en els vedells que hi havia a l'exterior i els han donat aigua. Un dels participants, Massin, ha denunciat les «condicions horribles» en què viuen les vaques i els vedells, «mal alimentats» i «separats». Finalment, la presència dels Mossos ha facilitat que els activistes marxessin.

 

Activistes denuncien les condicions de vida dels animals entrant per sorpresa en una granja de Sant Antoni de Vilamajor | Action For Liberation

 

«Habiten en condicions inadmissibles»

Des de l'associació han volgut denunciar que els animals de la granja ocupada, SAT Tramuntet, «habiten en condicions inadmissibles», i han volgut fer públics alguns dels maltractaments que reben cada dia, com que «tenen vaques obligades a no beure aigua i amb el cap entre dos barrots» o que «les tenen forçades a tenir fills per seguir produint i se'ls creen traumes i lesions emocionals irreparables». 

 

Asseguren que els animals de la granja no estan ben alimentats, provocant que les cries neixin desnodrides i amb problemes de salut. També expliquen que «els omplen de medicaments perquè no es fiquin malalts en les condicions en què viuen» i diuen que «els han vist sufocats, amb convulsions i espasmes». A més, des de 'Meat The Victims' han denunciat el tracte rebut per part dels treballadors de la granja, els quals «s'han dedicat a insultar, agredir, escupir i intentar atropellar persones amb un tractor».

 

 

«Ens han amenaçat de forma molt violenta»

Els activistes han explicat que, tot i que la seva organització «té com a base el pacifisme i mai utilitza la violència», els treballadors els «han tirat excrements» i els «han amenaçat de forma molt violenta». També han dit que «han amagat a vedells que estaven malalts i en males condicions, per a així no poder gravar la realitat que viuen aquests animals dins de la indústria».

 

Fins al lloc s'ha desplaçat una persona d'una granja propera i ha volgut parlar amb els activistes, assegurant-los que tot el que es feia estava sota la normativa actual i afirmant que s'intenta donar les millors condicions de vida als animals. Finalment, i després que es personés primer la policia local, ha arribat una patrulla dels Mossos d'Esquadra que ha fet de mediadora entre les dues parts i els activistes han abandonat el lloc. 

 

També et pot interessar...

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris
Peque
No tenen cap dret , aquesta tropa a entrar a una propietat privada, si tenen duptes de la gestio' a denunciar-lo Y aquesta tropa de no els i agrade menjar carn , que menjin herba del bosc , i contribuiran mantenir els boscos nets que ara fan pena ,.
V
En resposta a Peque, al que no hi ha dret és a enganyar al consumidor i a explotar als animals d'aquesta manera; no s'aconsegueix res denunciant ja que la gran majoria de pràctiques cruels que es veuen a les granjes són legals, però no por legals són admissibles. I pel que fa al que mengem els vegans i als boscos, et convido a informar-te sobre l'enorme varietat de receptes veganes que pots fer tu mateix/a a casa, i sobre la influència de la ramaderia i l'agricultura animal en la contaminació i deforestació globals.